بررسی علل مصرف ترامادل و ارزیابی احتمال خودکشی با SAD PERSON Scale
Abstract
از جمله موضوع های نگران کننده در عصر حاضر، توسعه آسیب های اجتماعی بویژه موادمخدر و مواد روانگردان است که مراکز آموزشی مانند «مدارس و دانشگاه ها» را به سرعت فرا گرفته و به یکی از چالشهای فرا روی متولیان و دست اندرکاران امر آموزش و تربیت کشورمان و حتی دنیا تبدیل شده است. در این مطالعه ، هدف بررسی علت و دموگرافیک بیماران مصرف کننده ترامادل مراجعه کننده به اورژانس می باشد تا همزمان ارزیابی میزان دوز مصرفی و علت آن و پتانسیل خودکشی بیماران را بررسی نمود.
مواد و روش کار: این مطالعه بعد از تصویب در کمیته پژوهشی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تبریز و کسب مجوز از کمیته اخلاق آن دانشگاه شروع به کار خواهد کرد. 80 بیمار از بیمارانی که با شکایت مصرف ترامادل به اورژانس بیمارستان سینا مراجعه نموده اند به صورت راندوم وارد مطالعه شدند. متغیرهای سن ، جنس ، علت استفاده، دوز مصرفی و زمان مصرف، عوارض احتمالی دارو، امتیاز SAD PERSON بیمار برای بیمار ثبت شد . پس از جمع آوری داده ها وارد نرم افزارSPSS شدند. در تمامی آزمون ها، سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج: در مطالعه حاضر میانگین سنی شرکت کنندگان 81/6 ± 36/25 سال بود. 25/66 % شرکت کنندگان مرد بودند و میانگین نمره SAD person 37/2 ± 85/6 بود. شایع ترین دلایل مصرف ترامادول به ترتیب کسب لذت (40%) ، افسردگی (75/33%) و بهبود رابطه جنسی (5/27%) ، میالژی و درد جسمانی (75/23 %) بود. شایع ترین عوارض سو مصرف ترامادول به ترتیب سرگیجه (60%) ، تهوع (55%) و تشنج (25/31 %) ، خواب آلودگی (5/17 %) بود و میانگین دوز مصرفی 16/245 ± 96/912 میلی گرم بود.