• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثرات اگزوزوم های مشتق از سلول های مزانشیمی بنیادی انسانی (MSC) بر تمایز و عملکرد لنفوسیت هایT کمکی نوع1 (Th1) در افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)

Thumbnail
View/Open
Hamed Hosseini.pdf (1.559Mb)
Date
1401
Author
حسینی, سیدحامد
Metadata
Show full item record
Abstract
پاسخ های التهابی نقش به سزایی در ایجاد و پیشرفت بیماری COPD دارند. مطالعات اخیر نشان داده است که سلولهای بنیادی مزانشیمی بزرگسالان مانند سلولهای مغز استخوان به بازسازی و محافظت از بافت ریه کمک می کنند و بنابراین استفاده از سلولهای بنیادی ممکن است یک درمان قدرتمند برای جلوگیری از التهابات ناشی از بیماری COPD و تولید مجدد بافت ریه باشد. به طور خلاصه مطالعه حاضر برای اولین بار به دنبال بررسی اثرات تنظیمی اگزوزوم های سلول های MSC بر روی فعالیت سلول های PBMC و زیر رده سلول های Th-1بیماران COPD میباشد. روش ¬ها و مواد: در اين مطالعه بنیادی، به منظور جداسازی سلول ¬های PBMC، از ۲۰ بیمار مبتلا به COPD ۸ میلی ¬لیتر خون حاوی ماده ضد انعقاد گرفته شد. بعد از نمونه گیری و جدا سازی سلول ¬هایPBMC از آن ها، درصد تمایز سلول های TH1 و میزان بیان ژن و سطح ترشحی سایتوکاین ¬های IL-12 و IFNγ قبل و بعد از همکشتی؛ با اگزوزوم¬ های مشتق از سلول¬ های MSC اندازه گیری شد. در آخر برای آنالیز داده ها از نرم افزارGraphpad Prism استفاده شد و ۰۵/۰> p به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان ترشح سایتوکاین ¬های IL-12 و IFNγبعد از همکشتی با اگزوزوم¬ های حاصل ازMSC کاهش معناداری داشت. همچنین سطح بیان ژن این سایتوکاین ها و فاکتورهای رونویسی STAT1 و STAT4 به طور معناداری کاهش داشته است. علاوه بر آن کاهش قابل توجه ¬ای در میزان تمایز لنفوسیت ¬ها به TH1 پس از همکشتی با اگزوزوم¬ های MSC مشاهده شد.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/69020
Collections
  • Theses(M)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV