استفاده از استخراج مایع مایع به کمک نمک به منظور اندازه گیری ترکیبات آمونیاکی در نمونه های غذایی
Abstract
مقدمه: استخراج ترکیبات آمونیاکی از نمونه های غذایی به دلیل خاصیت آب دوست آمونیاک یک موضوع چالش برانگیز است. یک روش استخراج ساده و سریع برای تعیین آمونیاک در یک نوع نان محلی (نان اهری) و نمونههای شیر با استفاده از روش استخراج مایع-مایع به کمک نمک و اسپکتروفتومتری توسعه داده شده است.
اهداف: اندازه گیری آمونیاک در نمونه های غذایی با استفاده از روش های رنگ سنجی، استخراج آمونیاک از نمونه های مواد غذایی، اعتبار سنجی روش شامل دقت و صحت روش مورد استفاده اهداف این مطالعه می باشد.
روش: در استخراج مایع - مایع به کمک نمک (SALLE) از استونیتریل برای تمیز سازی استفاده شد و محلول نمکی کلرید پتاسیم برای جداسازی استونیتریل و فاز آبی با ایجاد دو فاز اضافه شد. غلظت آمونیاک در فاز آبی بر اساس روش رنگ سنجی تعیین شد. پارامترهای مختلف موثر بر شدت جذب با استفاده از روش سطح پاسخ بهینه سازی شدند. سپس از پارامترهای بهینه سازی شده برای ارائه یک روش آنالیزی استفاده شد. در نهایت تعیین کمی ترکیبات آمونیاکی در نمونههای غذایی، یعنی نان اهری و شیر، با روش افزایش استاندارد انجام گردید.
نتایج: با توجه به شرایط بهینه سازی شده، روش ارائه شده محدوده خطی بین 2.5 تا 40 میکروگرم در میلی لیتر با ضریب همبستگی (R2) 0.994 را نشان داد. حد تشخیص (LOD) و حد اندازه گیری (LOQ) به ترتیب 0.038 و 1.29 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمدند. صحت (به عنوان درصد خطا ) و دقت (به عنوان انحراف معیار نسبی (RSD) در محدوده قابل قبول بود.
بحث: روش استخراج تعیین شده و روش آنالیزی ارائه شده می تواند آمونیاک را در نمونه های غذایی واقعی تشخیص دهد. این داده ها نشان داد که روش آنالیز مورد نظر می تواند به عنوان یک تکنیک ساده و حساس برای استخراج و تعیین غلظت آمونیاک در مواد غذایی بکار رود.