بررسی تاثیر نانوذرات بارگیری شده با SiRNA ضد Nrf2 و سیکلوفسفامید بر روی سلولهای لوسمی لنفوئیدی مزمن (CLL)
Abstract
یکی از معضلاتی که امروزه در درمان لوسمی ها با روش های سنتی سابق مثل کموتراپی و رادیو تراپی وجود دارد مقاومت به درمان و عود مکرر لوسمی ها ناشی از حضور leukemic stem cell (LSC)ها می باشد این سلول ها معمولا در حالت خاموش بوده پس از یک دوره درمان با شیمی درمانی حالت تهاجمی پیدا کرده باعث وخامت لوسمی و عدم پاسخ به درمان می شوند . براین اساس معرفی و شناسایی تارگت های جدید درمانی برای افزایش بقا افراد مبتلا به لوسمی از جمله لوسمی لنفوبلاستیک مزمن حائز اهمیت است .
در لوسمی لنفوبلاستیک مزمن افزایش بیان فاکتور القا کننده رونویسی Nrf2 را شاهدیم که باعث پیشرفت رشد سلولی و پاسخ های ضد آپوپتوزی می شود بنابراین ما با سرکوب Nrf2 به عنوان تارگت جدید، درصدد کاهش مقاومت به سیکلوفسفامید برآمدیم.
مواد و روش ها: ما در این مطالعه برای اولین بار از نانوذرات کیتوزان به عنوان سیستم انتقالی سیکلوفسفامید و siRNA برای مهار Nrf2 در سلول های لوسمیک بیان کننده CD20 جهت غلبه بر مقاومت دارویی پرداختیم.
یافته ها: سیکلوفسفامید وsiRNA - Nrf2 حمل شده با نانوذرات باعث کاهش شدید بیان Nrf2و افزایش آپوپتوز درسلول لوسمیک بیان کننده CD20 شدند که منجر به رفع مقاومت ناشی از سیکلوفسفامید در سلولهای بیماران CLL گشت. ترکیبCyclophosphamide RTX-CLP-NPs- siRNA Nrf2 - اثرات سینرژیکی نسبت به هم داشتند و همچنین BCL2 را که از مولفه های پیشبرد توموری است مهار کردند .