مقایسه تاثیر تخریب آندومتر در کنترل خونریزی نامرتب رحمی در دو روش تخریب الکتریکی و حرارتی
Abstract
خونریزی نامرتب رحمی یک مشکل بالینی شایع بوده و سهم بزرگی در حجم کار متخصصان زنان دارد. خونریزی غیرطبیعی رحم (AUB) شامل هر گونه تغییر در میزان و حجم و الگوی خونریزی نرمال یک خانم میباشد. تخریب اندومتر (endometrial ablation) روش جراحی کم تهاجمی جهت درمان خونریزی های نامرتب رحمی می باشد تخریب اندومتر انواع مختلفی دارد و شامل دو نوع نسل اول و نسل دوم است که انواع پرکاربرد آن شامل ابلیشن الکتریکی (نسل اول) و حرارتی (نسل دوم) میباشد.
هدف: این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر تخریب آندومتر در کنترل خونریزی نامرتب رحمی در دو روش تخریب الکتریکی و حرارتی انجام شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی بوده و تمام بیمارانی که به دلیل خونریزی غیر طبیعی رحمی از اول سال 1398 تا آخر سال 1399 تحت تخریب الکتریکی و حرارتی اندومتر قرار گرفته بودند ، به صورت گذشته نگر بررسی شدند . جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامههایی استفاده شد که شامل تمامی متغیرهای موثر در درمان میباشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت .
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان دادند که تفاوتهای معناداری در متغیرهای مختلف نشان دهندهی تفاوت میزان موفقیت درمان با روشهای ابلیشن الکتریکی و حرارتی وجود ندارد. همچنین این مطالعه ایمنی، تاثیر درمانی و رضایت بسیار بالای بیماران از این روشها را نشان داد.