تاثیر میزان جریان گاز تازه بر روی سرعت اینداکشن استنشاقی با سووفلوران در کودکان
Abstract
مقدمه: سووفلوران به خاطر نداشتن بوی تند و زننده، ویژگیهای اینداکشن ملایم و ضریب تفکیک خون-گاز پایین، منجر به اینداکشن و ریکاوری سریع و با ضریب ایمنی قلبی-تنفسی بالا میشود و بنابراین در جراحی کودکان مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر میزان جریان گاز تازه بر روی سرعت اینداکشن استنشاقی با سووفلوران در کودکان بود.
روش کار: تعداد 60 کودک با سن بین 6 ماه-8 سال و با ASA کلاس IوII کاندید جراحیهای الکتیو ارتوپدیک در گروههای A (FGF=2 L/min)، گروه B (FGF=4 L/min) و گروه C (FGF=6 L/min) وارد مطالعه شدند. فاکتورهای دموگرافیک، زمان رسیدن به BIS مطلوب، از بین رفتن رفلکس پلکی، ریتمیک شدن تنفس، رگگیری موفق، از بین رفتن واکنش به تحریک عضله تراپزیس، تا تعبیه LMA پس از عدم واکنش به تحریک عضله تراپزیوس و وجود واکنش به رگگیری، واکنش به تعبیه LMA، عوارض حین اینداکشن استنشاقی و علائم حیاتی بلافاصله قبل از اینداکشن، 1 دقیقه پس از اینداکشن و هنگام رگگیری یا LMAگذاری در بیماران اندازهگیری و بین گروهها مقایسه شد.
یافتهها: از بین رفتن رفلکس پلکی در بین بیماران گروه C به طور معنیداری بیشتر از بیماران گروه A بود. زمان لازم برای رگگیری موفق در بیماران گروه C از بیماران گروه A و B بیشتر بود. تفاوت معنیداری از نظر زمان ریتمیک شدن تنفس، زمان از بین رفتن تحریک عضله تراپزیوس و زمان تعبیه LMA پس از عدم واکنش به تحریک عضله تراپزیوس بین گروههای مطالعه مشاهده نشد. تفاوتی از نظر عوارض حین القای بیهوشی بین گروههای مطالعه وجود نداشت.