بررسی تاثیر حفاظتی تورین، کروسین و عصاره دانه انگور سیاه بر سلولهای قلبی انسان در مسمومیت با آلومینیوم فسفید در کشت سلولی
Abstract
مقدمه: اثرات محافظتی تورین، کروسین و عصاره دانه انگور سیاه بر سمیت قلبی ناشی از مسمومیت با آلومینیوم فسفید (AlP) در مدل کشت سلولی مورد بررسی قرار گرفته است.هدف: AlP مسیول بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از مسمومیت می باشد. اصلی ترین ارگان هدف در مسمومیت با AlP قلب می باشد. مطالعه پیش رو اثر محافظتی تورین، کروسین و عصاره دانه انگور سیاه را در بهبود سلول های قلبی مسموم شده نشان می دهد.
روش کار: گروه های مطالعه شامل گروه کنترل (فقط سلول های قلبی) گروه سم (آلومینیوم فسفید 2/36 میکرومولار) گروه تورین به تنهایی (2 میلی مولار) گروه کروسین به تنهایی (7 میلی مولار) گروه عصاره دانه انگور سیاه (100 گرم بر لیتر) وشش گروه درمان که 15 دقیقه پس از مسمومیت با آلومینیوم فسفید (2/36 میکرومولار) با تورین (1 و 2 میلی مولار) ، کروسین (5 و 7 میلی مولار) وعصاره دانه انگورسیاه (50 و 100 گرم بر لیتر) درمان شدند. همچنین سه گروه پیش درمان که نیم ساعت قبل از مسمومیت با AlP (2.36 میکرومولار) تورین (2 میلی مولار)، کروسین (7 میلی مولار) و عصاره دانه انگور سیاه ( 100 گرم بر لیتر) دریافت کرده اند. سلول های قلبی از نظر مارکرهای استرس اکسیداتیو بررسی شدند.نتایج: براساس یافته ها تورین، کروسین و عصاره دانه انگور سیاه در کنترل تغییرات ناشی از مسمومیت با AlP به میزان زیادی موثر بود. 2 mMتورین قابلیت بهبود مارکرهای استرس اکسیداتیو شامل مالون دی الدئید، کاتالاز، پروتیین کربونیل و سوپراکسیددیسموتاز به میزان56%, 78%, 88%, 78% را دارا میباشد، هنگامی که قدرت بهبود دهندگی100 g/l عصاره انگور سیاه و 7 g/l کروسین برای آنزیم های ذکر شده به ترتیب برابر 56%, 71%, 74%, 51% و 56%, 76%,70%, 58% میباشد.بحث: نتایج ما نشانگر توانایی موثر تورین، کروسین و عصاره دانه انگور سیاه در مقابله با آسیب استرس اکسیداتیو ناشی از AlP درسلول های قلبی می باشند.