مقایسه نتایج سی تی اسکن قبل عمل با یافته های هیستوپاتولوژی بعد عمل رنال سل کارسینوما از نظر مرحله بندی و تهاجم به بافت چربی اطراف
Abstract
کارسینوم سلول کلیه هشتمین سرطان در انسان است و یک سوم بیماران در زمان تشخیص، تشخیص قطعی و مرحله بندی قبل از جراحی متاستاز دارند و بعد از جراحی مهم است که یافته ها با یافته های تصویر برداری و پاتولوژیک بعد از عمل مقایسه کنیم. هدف از مطالعه حاضر مقایسه نتایج سی تی اسکن قبل عمل با یافته های هیستوپاتولوژی بعد عمل رنال سل کارسینوما از نظر مرحله بندی و تهاجم به بافت چربی اطراف میباشد.
مواد و روشها
در این مطالعه بررسی مقطعی کلیه بیمارانی که از سال 1389 لغایت پایان سال 1399 با تشخیص توده کلیه به بخش اورولوژی مرکز آموزشی درمانی امام رضا تبریز مراجعه کرده و تحت CT-Scan و سپس جراحی به دلیل شک به تومور کلیه قرار گرفته و واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند ی باشند بررسی شد. اطلاعات ریپورت CT-Scan بیماران از سیستم پکس بیمارستان و اطلاعات پاتولوژی بیماران از سیستم HIS بیمارستان استخراج شد. ریپورت CT-Scan شامل محل توده، سایز توده، تهاجم لوکال، تهاجم عروقی، تهاجم لنفاوی، ویژگی های تومور (Solid mass, Bosniak lesion Type) بود و اطلاعات پاتولوژی شامل نوع تومور، سایز تومور، تهاجم لوکال، تهاجم عروقی، تهاجم لنفاوی و طبقه بندی TNM بود. سپس یافته های هیستولوژیکی و سی تی اسکن بیماران مقایسه شد.
نتایج
با توجه به نتایج به دست آمده بیشترین تعداد مبتلایان به تومور کلیه را آقایان با درصد فراوانی بیشتر به خود اختصاص داده اند و همچنین بیشترین سمت ابتلا به تومور کلیه در کلیه راست مشاهده شد.بررسی نوع تومور نشان داد بیشترین نوع تومور مربوط به رنال سل کارسینوما بوده. بررسی و مقایسه بین نتایج پاتولوژی و سی تی اسکن نشان داد روش سی تی اسکن بطور معنی دار میزان تهاجم به بافت چربی را از روش پاتولوژی کمتر نشان داد همچنین میزان تهاجم تومور به بافت های عروقی و حالب نیز نسبت به روش سی تی اسکن بصورت معنی داری کمتر بود. همچنین سایز تومور نیز بطور معنی داری در روش سی تی اسکن کمتر نشان داده شد.