روند جهانی سرطان تیروئید: یک مطالعه علم سنجی
Abstract
مقدمه: علم سنجی بخشی از علم شناسی است که به تجزیه و تحلیل مقالات علمی و استناد به آنها در نمونه منتخب مجله علمی می پردازد. علم سنجی در مرز بین تحقیق و فرآیندهای تصمیم¬گیری، سیاست¬گذاری و ارزیابی قرار دارد که زیربنای تحقیق است. مطالعه حاضر یک مطالعه علم سنجی از مقالات چاپ شده در مورد سرطان تیروئید می باشد.
مواد و روش بررسی: در این مطالعه علم سنجی، مقالات منتشر شده در پایگاه داده Scopus که تا انتهای ماه May سال 2022 منتشر شده باشند مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. انجام جست و جو ها در پایگاه داده Scopus و در بین عنوان، چکیده و کلمات کلیدی مقالات انجام شد. برای تجزیه و تحلیل علم سنجی، از برنامه Biblioshiny add-on app نرم افزار R برای تجزیه و تحلیل شواهد انتخاب شده در مرحله اول استفاده گردید.
نتایج: در پایگاه داده¬ای اسکوپوس تعداد بیش از 28 هزار مدرك بدست آمد که با توجه به تعداد زیاد داده¬های حاصل در دو مرحله انالیز داده¬ها صورت گرفت: در یکی از انالیزها از 2000 مقاله پراستناد برتر این پایگاه داده ای استفاده گردید و در آنالیز دوم مقالات چاپ شده در 5 سال اخیر مورد ارزیابی قرار گرفتند: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین منابع مرتبط شامل ژورنالهای Journal of clinical endocrinology and ، metabolism و Cancerبود. بیشترین نویسندگان مرتبط با حوزه سرطان تیروئید شاملMORRIS LGT و SIKORA AG و DAVIES L بودند. بر اساس نتایج آنالیز 2000 مقاله پراستناد در خصوص سرطان تیروئید، بیشترین افلیشنهای مرتبط به شرح ذیل بودند: NATIONAL CANCER INSTITUTEو ATIONAL CANCER INSTITUTE AT NIH و UNIVERSITY OF WASHINGTON . همچنین نتایج مطالعه نشان داد که بیشترین کشورهای پراستناد در حوزه سرطان تیروئید مربوط به ایالات متحده، فرانسه، انگلستان بوده است. بر اساس تعداد استنادات نیز، بیشترین شواهد پراستناد مربوط به مقالات BRAY F-2018 (با بیش از47772 استناد)، SUNG H -2021 (با بیش از 18174 استناد) و PARKIN DM -2005 (با بیش از 17227 استناد) بودند.