بررسی میزان بیان نقاط بازرسی مهارکننده سیستم ایمنی در زنان مبتلا به پرهاکلامپسی در مقایسه با زنان باردار سالم
Abstract
پرهاکلامپسی یک عارضه شدید در دوران بارداری است که علائم پره¬اکلامپسی پروتئینوری و فشار خون بالا بوده که در حدود هفته بیستم بارداری ظاهر می¬شود و این اختلال 8 درصد از بارداریها را تحت تاثیر قرار می¬دهد. پره¬اکلامپسی نه تنها میزان مرگ و میر مادران باردار و جنین را افزایش می¬دهد، بلکه ممکن است باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت شود. عوامل متعددی در پاتوژنزیسیتی این بیماری نقش دارند که شامل فعالیت نامناسب سیستم ایمنی مادر، تشکیل جفت نامناسب و تهاجم ناکافی تروفوبلاست می¬باشد. سیستم ایمنی مادر از مکانیسمهای متفاوتی برای حمل جنین نیمه آلوژنیک استفاده میکند که زیر مجموعه سلولهای T شامل CD8+، CD4+ و Treg نقش مهمی در حفظ بارداری سالم دارند. بیان مولکولهای ایست بازرسی ایمنی در سلولهای T میتواند با کنترل پاسخهای ایمنی، بارداری را در سطح جنین و مادر تضمین کند. هدف از این تحقیق بررسی میزان بیان نقاط بازرسی مهار کننده سیستم ایمنی شامل PD-1، CTLA-4، LAG-3 و TIM-3 در بافت دسیدوا 25 نفر از زنان باردار طبیعی و 25 نفر از بیماران مبتلا به پرهاکلامپسی میباشد.
مواد و روشها: بافت Decidual از 50 شرکت کننده که شامل 25 بیمار پره¬اکلامپسی و 25 شاهد بود، جمع آوری شد. با استفاده از تکنیک real-time PCR بیان ژن نقاط بازرسی مهار کننده سیستم ایمنی شامل PD-1، CTLA-4، LAG-3 و TIM-3 را ارزیابی کردیم و تکنیک وسترن بلات نیز برای ارزیابی میزان پروتئینهای مهار کننده سیستم ایمنی مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: نتایج real-time PCR حاکی از کاهش قابل ملاحظه سطح بیان فاکتورهای مهار کننده سیستم ایمنی در بافت دسیدوا بیماران مبتلا به پرهاکلامپسی بود. در راستای نتایج بیان ژن، سطح پروتئینهای PD-1، LAG-3، CTLA-4 و TIM-3 نیز در گروه پرهاکلامپسی به طور معنا داری کاهش یافت.