بررسی تاثیر تادالافیل و بوسنتان بر روی فشار شریان ریوی ، برون ده قلبی و پیش آگهی تهویه مکانیکی در بیماران انسدادی مزمن ریه تحت تهویه مکانیکی
Abstract
تاثير مطلوب داروهائي نظير تادالافيل و بوسنتان در همو ديناميک قلب راست در هيپرتانسيون پولمونر بيماران مبتلا به تشديد بيماري انسدادي مزمن ريوي تحت تهويه مکانيکي اصولا برون ده قلبي بصورت افزايش پره لود بطن چپ افزايش مي يابد و تاثير اين افزايش در بهبود پيش آگهي بيماران از نظر آماري ارزشمند مي باشد؛ لذا مطالعه کنوني براي بررسي غير تهاجمي تاثير اين عوامل درماني(تادالافیل و بوسنتان) در هيپرتانسيون پولمونر بيماران COPD تحت تهويه مکانيکي انجام شده است.
روش کار: : این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده می باشد که در طی سال های 1397 و 1397 در بیمارستان امام رضا(وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز-ایران) با مشارکت 200 بیمار با تشخیصCOPD و فشار شریان ریوی بالا انجام شد. پس از تخصیص تصادفی بیماران به دو گروه، برای گروه بوسنتان داروی بوسنتان 125 میلی گرم دوبار در روز و برای گروه تادالفیل 40 میلی گرم و روزانه یک بار داده شد؛ قبل و بعد از مداخله حجم ضربه ای، برون بطن چپ و فشار شریان ریوی اندازه گیری و مقایسه شد. از آمار توصیفی و استنباطی برای مقایسه متغیرهای بین دو گروه استفاده شد میزان P کمتر از 05/0 معنادار تلقی شد.
یافته ها : تاثیرگذاری هر دو دارو در کاهش فشار شریان ریوی معنادار بوده است؛ اما در مقایسه بین گروهی پس از مداخله حاکی از آن بود که بین دو گروه هیچ اختلاف آماری معناداری وجود نداشت؛ از طرفی دیگر هر دو دارو منجر به اثرات معناداری در بهبود FEV1 و PaO2 و PaCO2 شدند؛ اما در مدت زمان تهویه مکانیکی و تعداد افراد با قطع موفقیت آمیز از ونتیلاتور بین دو گروه اختلاف آماری معناداری مشاهده نشد.