ارزیابی تاثیر درمان ترکیبی سلول های سرطانی با استفاده از سرکوب IL-6 و مهار CDKs
Abstract
در سال های اخیر استفاده از روش های نوین دارورسانی جایگاه ویژه ای در درمان های بر پایه ایمونوتراپی سرطان یافته است. تحویل هدفمند داروهای اختصاصی ضد سرطان با استفاده از نانوحامل ها در مطالعات مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این مطالعه، تحویل داروی Dinacicilib که بصورت موثری می تواند عملکرد کینازهای CDK را مهار نماید در ترکیب با siRNA ضد IL-6 در سلول های سرطانی مورد بررسی قرار گرفته است. کینازهای CDK نقش مهمی در تکثیر و بقای سلول های سرطانی دارند. از طرفی، سایتوکاین IL-6 نیز نقش بسیار حیاتی را در تکثیر، بقا، آنژیوژنز، و متاستاز سلول های سرطانی ایفا می کند. بنابراین، مهار هدفمند و ترکیبی این دو فاکتور در سلول های سرطانی می تواند روش مفیدی در درمان سرطان محسوب گردد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ما از نانوذرات کیتوزان لاکتاتی استفاده کردیم که با استفاده از فولیک اسید هدفمند گشته بودند. از این نانوحامل ها برای تحویل هدفمند داروی Dinacicilib و siRNA ضد IL-6 به سلول های سرطانی استفاده شدند. مطالعات بر روی رده سلولی 4T1 که مشتق شده از سرطان سینه موشی است، انجام گردید. اثر درمان بر روی بقای سلول ها با استفاده از روش MTT تعیین شد. همچنین برای ارزیابی تاثیر درمان بر روی بیان ژن های هدف از روش های Real-time PCR و ELISA استفاده گردید.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که نانوهسته های تولید شده می توانند با کارایی بالایی درمان ها را به سلول های سرطانی انتقال داده و موجب القای مرگ سلولی در آنها شوند. همچنین درمان ترکیبی تاثیر معناداری بر روی بیان ژن های درگیر در آپوپتوز، آنژیوژنز، و متاستاز سلولی داشتند.