ارزیابی و مقایسه عوارض و پیامدهای فرنکتومی با استفاده از جراحی یا الکتروکوتری در شیرخواران مبتلا به آنکیلوگلوسیا در بیمارستان کودکان تبریز
Abstract
آنکیلوگلوسیا نام دیگری برای tounge tie است که یک اختلال مادرزادی در نوزادان می باشد و می تواند بر تغذیه، گفتار و بهداشت دهان و همچنین اثرات مکانیکی/اجتماعی تأثیر بگذارد. در نتیجه، این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه عوارض و پیامدهای فرنکتومی با استفاده از تیغ جراحی و الکتروکوتری در شیرخواران مبتلا به آنکیلوگلوسیا انجام شد.
روش کار: این یک کارآزمایی بالینی تصادفی آینده نگر است که در بیمارستان کودکان تبریز انجام شد. همه بیماران به طور تصادفی در دو گروه A و گروه B قرار گرفتند. هر گروه شامل 20 بیمار بود و از بین گروه های A و B، فرنکتومی با روش معمولی جراحی و الکتروکوتری انجام شد. سپس بیماران در روز اول بعد از عمل از نظر علائم و علائم التهابی، در روز هفتم بعد از عمل از نظر بهبود زخم و هرگونه عوارض و همچنین پس از یک ماه از نظر اسکار و انقباض زخم مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: در مطالعه ما حدود 63 درصد از جمعیت را کودکان پسر و 37 درصد را کودکان دختر تشکیل میدهند که با مطالعات قبلی مطابقت دارد. در بین همه بیماران، شایع ترین گروه سنی بین 1 تا 3 سال است. اکثر بیماران در کلاس II بودند. گروه A، از لحاظ عوارض بعد از جراحی شامل اریتم و اگزما و تب نسبت به گروه B وضعیت مطلوب تری داشتند. در هر دو گروه A و B، کیفیت تغذیه و وزن گیری در تمامی بیماران بعد از جراحی رضایت بخش بود. از نظر وضعیت تکلم بعد از جراحی، مشخص گردید 1 نفر از بیماران در گروه A و در گروه B، 3 نفر از بیماران از لحاظ وضعیت تکلم تغییری نداشتند. همچنین هیچ گونه خونریزی و عفونت و محدودیت حرکتی در هیچ کدام از بیماران شرکت کننده در دو گروهA وB مشاهده نشد.