• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر لیزات گلبول های قرمز بر الگوی اسیدهای چرب تری گلیسیریدهای سرم

Thumbnail
View/Open
پایاننامه نهایی اصلاح شده-دکتر رضوانی 2.pdf (1.559Mb)
Date
1401
Author
رضوانی, محمدرضا
Metadata
Show full item record
Abstract
تریگلیسیریدهای سرمی نقش مهمی به عنوان مولکول های انرژی زا در انتقال لیپیدها از کبد و دستگاه گوارش به بافت های محیطی دارند. نوع و مقدار اسیدهای چرب شرکت کننده در این تریگلیسریدهای سرمی خواص بیوشیمیایی و بیوفیزیکی این لیپیدها را تحت تاثیر قرار میدهند. همولیز تحت عنوان تخریب یا حذف کامل گلبول های قرمز از جریان خون قبل از طول عمر 120 روزه آنها تعریف می شود. لذا، هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر لیزات گلبول های قرمز بر الگوی اسیدچرب تریگلیسریدهای سرم در شرایط in vitro می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه بصورت تجربی-مداخله ای (Experimental) روی نمونه های انسانی انجام شد. در این مطالعه از نمونه های سرم و گلبول های قرمز استفاده شد. یک جفت نمونه سرم و لیزات گلبول قرمز با غلظت های متفاوت به نسبت تعیین شده مخلوط شد. جداسازی فراکسیون تری گلیسرید، با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک انجام گرفت و متیل استر اسیدهای چرب در محیط اسیدی با استفاده از متانول انجام شد. ترکیب اسیدهای چرب با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی تعیین شد. یافته ها: مجموع مقادیر میانگین درصد اسیدهای چرب اشباع، تک غیراشباع و چند غیراشباع فراکسیون تری گلیسریدی را در سرم حاوی لیزات در دو دمای oC4 (کنترل) و oC37 بررسی شد. همانگونه گه مشاهده شد مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد. همچنین میزان اسید های چرب میریستات و پنتادکانوات در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد. در مقابل اسید چرب استئارات در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد. همچنین هیچگونه اختلاف آماری معنی داری در مورد اسیدهای چرب ترانس پالمیتولئات ، سیس پالمیتولئات و اولئات بین گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد. ولی اسید چرب آراشیدونات (20:4) در در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/68549
Collections
  • Theses(M)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV