مقایسه میزان پوشانندگی رنگ اباتمنت های مختلف توسط سمان های متفاوت برای روکش زیرکونیا
Abstract
پوشانندگی، میزان توانایی سمان در مخفی کردن رنگ تیره ی اباتمنت است که در نهایت بر رنگ نهایی روکش های ترانسلوسنت زیرکونیا تاثیر میگذارند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه میزان پوشانندگی رنگ اباتمنت های متفاوت توسط سمان های متفاوت برای روکش زیرکونیا است.
روش کار : مطالعه حاضر یک مطالعه آزمایشگاهی بود که بر روی کورهای زیرکونیوم تهیه شده با تکنیک CAD/CAM با اباتمنت طلایی (نیترید زیرکونیا) و نقره ای (تیتانیوم) و سه سمان زینک قسقات، گلس آینومر و تمپ باند به مدت 6 ماه با تعداد 36 نمونه صورت گرفت. هر نمونه یکبار قبل از استفاده از سمان و یکبار پس از سمان کردن برای بدست آوردن تغییرات رنگ E ∆ با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومترSpectroshade Micro II اندازه گیری شد و آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 انجام شد.
یافته ها: کمترین میزان E∆ مربوط به گروه گلس آینومر نقره ای با میانگین و انحراف معیار 16/0 ± 46/0 و بیشترین مقدار آن مربوط به گروه زینک فسفات طلایی با میانگین و انحراف معیار 65/0 ± 07/1 بود. براساس نتایج آنالیز واریانس یک طرفه اختلاف میانگین E∆ بین گروه های مورد مطالعه از نظر آماری معنی دار بود (p=0.007). نتایج آزمون توکی نشان داد که فقط اختلاف میانگین تغییر رنگ بین دو گروه زینک فسفات نقره ای و گلس آینومر نقره ای از نظر آماری معنی دار است (p =0.03) و اختلاف میانگین تغییر رنگ بین سایر گروهها از نظر آماری معنی دار نبود (p >0.05).
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد نوع اباتمنت تاثیری بر میزان پوشانندگی ندارد و سمان های مورد استفاده در این مطالعه، تغییرات رنگ غیر قابل قبولی ایجاد نکردند.