تعیین نتایج درمانی Surgical Hip Dislocation در بیماران بستری در بیمارستان شهدا از سال ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۰
Abstract
SHD یک روش جراحی قابل تطبیق و وسیع می باشد که برای درمان تمامی پاتولوژی های داخل و خارج مفصلی هیپ می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در این روش میزان تجربه و کارآمدی جراح در انجام عمل جراحی می تواند منجر به کاهش عوارض جدی و بهبود پیامد های بیماران گردد. توصیه شده است که جراحان با عوارض و پیامد های بیماران تحت این روش جراحی در بیماری های پیچیده ای از جمله SCFE و Perthes آشنا گردند. به همین جهت هدف از مطالعه حاضر تعیین نتایج درمانی Hip Surgical Dislocation در بیماران بستری در بیمارستان شهدا از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه بررسی مقطعی اطلاعات پرونده بالینی تعداد ۶۰ بیمار با اندیکاسیون های جراحی شامل شکستگی دررفتگی های هیپ به صورت دررفتگی هیپ و شکستگی سر فمور و استابولوم بود و شواهد رادیوگرافیک osseous یا دفورمیته بافت نرم که با نتایج معاینه بالینی نیز همسو باشد؛ و از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ تحت SHD قرار گرفته اند مورد بررسی قرار گرفت و بیماران به مدت ۱۲ ماه (پیگیری های ۳ ماه، ۶ ماه و ۱۲ ماه) تحت پیگیری قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین سن بیماران مورد مطالعه ۱۲/۷ ± ۲۹/۳۸ سال با میانه ۵۰/۳۹ سال بود. کمترین سن بیماران ۲۳ سال و بیشترین آن ۴۹ سال بود؛ و ۶۵ درصد بیماران مذکر بودند. در ارزیابی پیامد نهایی بیماران نیز موردی از فوت بیمار و یا عارضه غیرقابل بازگشت مشاهده نگردیده است. شایع ترین علت جراحی مربوط به شکستگی دررفتگی با فراوانی (۷/۷۱ درصد) بوده است. تعداد کلی ۱۷ مورد عارضه جراحی مشاهده گردید که شایع ترین عارضه مربوط به Heterotopic ossification می باشد. به طور معنی داری flexion (۷/۹۶، ۹/۱۰۰، ۵/۱۰۵ و ۷/۱۰۸؛ به ترتیب) و int. rotation (۵/۱۸، ۳/۲۳، ۵/۳۴ و ۷/۳۸؛ به ترتیب) پس از فالوآپ های ۳، ۶ و ۱۲ ماهه در بیماران بهبود یافته بود.