• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره پست‌بیوتیک حاصل از باکتری لاکتوباسیوس‌پلانتاروم بر کلستریدیوم‌پرفرینجنس

Thumbnail
View/Open
پایان نامه نازلی درود.pdf (2.322Mb)
Date
1401
Author
درود, نازلی
Metadata
Show full item record
Abstract
چکیده فارسی مقدمه و هدف: انسان همواره به دنبال حفظ مواد غذایی در مقابل فساد توسط عوامل گوناگون مانند میکروب‌های پاتوژن بوده ‌است. یکی از روش‌های مورد استفاده، مواد ضد‌میکروبی و آنتی‌اکسیدانی طبیعی به جای انواع شیمیایی می‌باشد. از منابع تولید این مواد می‌توان به پروبیوتیک‌ها اشاره کرد. از محدودیت‌های مصرف پروبیوتیک‌ها می‌توان به تاثیرپذیری رشد و زنده‌مانی باکتری از فاکتورهای خارجی و یا احتمال انتقال ژن‌های مقاوم به مواد آنتی بیوتیکی به پاتوژن‌های روده‌ای اشاره کرد که امروزه جهت رهایی از این معضل‌ها استفاده از پست‌بیوتیک‌ها می‌تواند برای مقابله با پاتوژن‌ها و تیمار بیماری‌ها مورد توجه قرار گیرد. پست‌بیوتیک‌ها منبع انرژی قابل توجهی را برای سلول‌های اپیتلیال روده بزرگ فراهم می‌کنند و افزون بر اثرگذاری بر چندین فرآیند متابولیک، در رشد و تمایز آنها نقش دارند و در بهینه‌سازی سلامت روده مفید واقع می‌شوند. مواد و روش‌ها: در این تحقیق برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی، عصاره پست‌بیوتیک حاصل از باکتری لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم (ATCC=14917) استخراج و علیه پاتوژن کلستریدیوم‌پرفرینجنس (ATCC= 13124) با روش تست دیسک دیفیوژن و انتشار در چاهک و اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد ارزیابی شد. پس از آن غلظت انتخاب شده از عصاره (سوپرناتانت و دیواره سلولی) پست‌بیوتیک به نمونه غذایی (گوشت سینه مرغ) حاوی کلستریدیوم‌پرفرینجنس اضافه شد و شمارش کلونی و تغییرات pH طی روزهای (1 و 5) ارزیابی و با نمونه شاهد گوشت مرغ بدون پست‌بیوتیک مقایسه شد. آزمایشات مورد نظر در سه تکرار انجام گرفت. یافته‌ها: در ارزیابی اثر ضدمیکروبی عصاره (سوپرناتانت و دیواره سلولی) پست¬بیوتیک به روش تست دیسک دیفیوژن و انتشار در چاهک و اندازه‌گیری قطر هاله عدم رشد، بزرگترین قطر در غلظت ‏ µl/ml200 تشکیل شد. همچنین درگوشت سینه مرغ ارزیابی‌ شده حاوی پست‌بیوتیک، تعداد کلستریدیوم‌پرفرینجنس در روزهای 1و 5 کاهش یافت (05/0≥ P).pH نمونه گوشت مرغ حاوی پست‌بیوتیک 3/7-3/6 بود اما pH نمونه شاهد 2/3-6/4 اندازه‌گیری شد (05/0≥ P). این نتایج اثر مهار‌کنندگی رشد کلستریدیوم‌پرفرینجنس را درگوشت مرغ حاوی پست‌بیوتیک نشان دادند. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم‌ یکی از باکتري‌هایی است که پست‌بیوتیک حاصل از آن، می‌تواند علیه باکتري‌هاي بیماریزا از جمله کلستریدیوم‌پرفرینجنس مورد استفاده قرار گیرد. همچنین نتایج بدست آمده در اندازه‌گیری‌های قطر هاله عدم رشد پاتوژن ارزیابی شده، نشان از تفاوت در اثر عصاره پست‌بیوتیک بر اساس نوع (سوپرناتانت یا دیواره سلولی) و غلظت آن داشت؛ با افزایش غلظت عصاره، اثر ضدمیکروبی نیز افزایش یافت. کلمات کلیدی: سوپرناتانت، دیواره‌‌‌سلولی، لاکتوباسیلوس¬پلانتاروم، پروبیوتیک، پست¬بیوتیک، کلستریدیوم‌پرفرینجنس.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/68416
Collections
  • Theses(HN)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV