• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

ارزش پیشگویی Modified Nutric Score در تعیین شدت بیماری بیماران بدحال بستری در ICU و مورتالیته آن ها

Thumbnail
View/Open
111.pdf (2.284Mb)
Date
1400
Author
سرفراز, توحید
Metadata
Show full item record
Abstract
مطالعات زیادی توصیه به تغذیه دیررس یا تغذیه با دوز کم می کنند مطالعات دیگر این نوع از حمایت تغذیه ای را توصیه نمی کنند. تا امروز نمره دهی M Nutricتوصیه به حمایت تغذیه ای زود رس و تهاجمی برای بیماران با ریسک بالا می کند ولی باید احتمال مضرات مربوط به تغذیه ی تهاجمی سریع در بیماران بدحال را مدنظر قرار دهیم . بنابراین ارزیابی این Score با توجه به تاثیر آن در درمان و حمایت تغذیه ای بیماران لازم می باشد . بنابراین ما در این مطالعه برآن شدیم تا بر ارزیابی ارزش تشخیصی اسکور M Nutricدر تعیین مرگ و میر بیماران و تشخیص شدت بیماری بپردازیم. روش کار: تمام بیماران بستری در ICU(ICUشهدا و جنرال امام رضا )که تحت تهویه مکانیکی هستند در طی 2 سال از ابتدای فروردین 98 لغایت انتهای اسفند 99 در این مطالعه وارد شدند .تمام بیماران بستری در ICU به صورت روتین تحت ارزیابی تغذیه ای قرار گرفتند و حمایت تغذیه ای انترال یا پارنترال در عرض 48ساعت بستری در ICU فراهم شد . برای محاسبه انرژی و پروتئین مورد نیاز تمامی بیماران وزن شد و در بیماران با 30<BMI وزن بدن ایده آل مورد استفاده قرار گرفتند . میزان انرژی به صورت 25K cal/Kg از وزن بیمار و در صورت داشتن فاکتور های استرسی این موارد به انرژی کلی افزوده شد . میزان پروتئین 0.8-1.2gr/kg برای تمام بیماران ثبت گردید . تمام اطلاعات دموگرافیک بیماران ، شدت بیماری ، تشخیص حین بستری ، بیماری های همراه ، داروها ،مایعات وریدی ، میزان انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه و دریافت شده ثبت شد. یافته ها : همبستگی معنی داری بین فاکتور M Nutric Score با سن بیماران مورد مطالعه مشاهده نشد (406/0 = P و 039/0 = r). ارتباط مستقیم و معنی داری بین فاکتور M Nutric Score و متغیرهای SOFA، APACHE، طول مدت بستری در ICU، طول مدت تهویه مکانیکی و تعداد روزهای وابسته به وازوپرسور مشاهده شد به گونه ای که با افزایش شاخصM Nutric Score مقدار یا تعداد هر کدام از متغیرهای مذکور نیز افزایش می یابند (05/0 > P). ارتباط معکوس و معنی داری بین فاکتور M Nutric Score و متغیرهای درصد انرژی و پروتئین دریافتی از کل انرژی و پروتئین مورد نیاز مشاهده شد به گونه ای که با افزایش درصد انرژی و پروتئین دریافتی، شاخصM Nutric Score کاهش می یابد (به ترتیب 0001/0 > P، 215/0- = r و 0001/0 > P، 222/0- = r). بررسی حساسیت و اختصاصیت شاخص M. Nutric Score برای تخمین مرگ و میر بیمارانی که تحت تهویه مکانیکی قرار گرفته بودند نمره M. Nutric Score بالای 4، با حساسیت 7/71 درصد و اختصاصیت 100 درصد مرگ و میر بیماران تحت تهویه مکانیکی را تخمین می زند
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/68319
Collections
  • Theses(M)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV