ارزیابی یافته های سونوگرافی قبل از تولد و ارتباط آنها با یافته های آزمایشگاهی در کودکان مبتلا به اختلالات سیستم عصبی مرکزی
چکیده
مراقبت های پیش از تولد از رایج ترین اصول در علم بارداری است که تاثیر عمده ای بر روی هستند و این امر، فرصت مناسب برای تاثیر گذاری بر میزان شیوع اختلالات فراهم میسازد. اختلالات ستگاه عصبی مرکزی از موارد قابل توجه و شایع این اختلالات است که با روش های تصویر برداری نظیر سونوگرافی و سنجش های آزمایشگاهی نظیر آلفافتوپروتیین قابل شناسایی است. لذا ارزیابی یافته های سونوگرافی قبل از تولد و ارتباط آن ها با یافته های آزمایشگاهی در کودکان مبتلا به اختلالات سیستم عصبی مرکزی ضروری می نماید.
مواد و روش ها:
در این مطالعه کودکان زیر ۱۵ سال مبتلا به اختلالات سیستم عصبی مرکزی مراجعه کننده به بخش اعصاب مرکز آموزشی و درمانی کودکان تبریز، پس از ورود به مطالعه، اطلاعات و مشخصات بیماران ثبت و اطلاعات سونوگرافیک و آزمایشگاهی با مصاحبه اخذ می گردد و در نهایت با روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
یافته ها:
یافته های آزمایشگاهی شامل بررسی آلفافتوپروتیین که مهم ترین مارکر ازمایشگاهی بیماری های سیستم اعصاب مرکزی می باشد، در تمام افراد در محدوده نرمال قرار داشت. بین نتایج سونوگرافیک در انواع مختلف بیماری عصبی ( هیدروسفالی، اسپاینا بیفیدا و دندی واکر) اختلاف معنی داری وجود ندارد. نتایج نشان داد ارتباط معنا داری بین یافته های سونوگرافیک مثبت با شدت اختلالات عصبی در نوزادی وجود دارد. (۰.۰۵p value<)