بررسی سطح تری گلیسیرید از نظر شدت و زمان نرمال شدن در بیماران با کتواسیدوز دیابتی
Abstract
در بیماران دیابتی وضعیت کنترل گلایسمیک بیماران با کنترل قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) انجام می شود. بر اساس مشاهدات اخیر میزان HbA1c در بیماران دیابتی نتایج مشخص و بهتری از کنترل گلایسمیک به ویژه در ۳ ماه گذشته به دست دهد. در بررسی های اخیر نشان داده شده است که سطح کلسترول و تری گلیسیرید می تواند با وضعیت دیابتیک در بیماران رابطه داشته باشد. هدف از مطالعه کنونی، بررسی سطح تری گلیسیرید از نظر شدت و زمان نرمال شدن در بیماران با کتواسیدوز دیابتی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه بررسی مقطعی، تعداد ۲۰ بیمار مبتلا به دیابت و DKA وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک بیماران شامل سن، جنس، نوع دیابت، مدت زمان ابتلا به دیابت، آخرین دوز دریافتی انسولین برای کنترل دیابت، آخرین نتیجه آزمایش قند خون ناشتا و HbA1c و علت DKA ثبت شد. سپس از بیماران آزمایش پروفایل لیپیدی شامل تری گلیسیرید، HDL، LDL و کلسترول با گرفتن ۵ سی سی خون در وضعیت ناشتا به عمل آمد. سطح تری گلیسیرید در بیماران در زمان حمله حاد و یک هفته بعد بررسی گردید.
یافته ها: میانه سن بیماران ۳۱ سال بوده ولی فراوانی توزیع جنسیت بیماران یکسان بود. در بیماران مورد مطالعه مبتلا به DKA میانه سطح سرمی تریگلیسریدمی برابر mg/dl ۵۰/۳۱۴ با دامنه mg/dl ۲۰۸ تا mg/dl ۸۱۴ بود. میانه زمان نرمال شدن سطح سرمی تریگلیسیرید ۶ روز بود و همچنین در بررسی رابطه بین دوز انسولین و میزان کاهش سطح سرمی تریگلیسیرید همبستگی معنی داری مشاهده نشد (۲۵۸/۰-r=، ۲۷۲/۰p=).