مطابقت یافته های پاتولوژی و سونوگرافی و الاستوگرافی در تشخیص عود کانسر پاپیلری تیروئید
Abstract
روش استاندارد طلایی برای ارزیابی موارد عود PTC استفاده از FNA تحت گاید سونوگرافی و ارزیابی های پاتولوژی می باشند. به نظر می رسد با توجه به دقت بالای الاستوگرافی و سونوگرافی مطابقت بالایی بین یافته های روش های مذکور با یافته های FNA وجود داشته باشد که این امر موجب تسریع در تشخیص عود کانسر پاپیلری تیروئید و تصمیم گیری درمانی سریع تر شده و از تکرار و انجام FNA های غیر ضروری جلوگیری خواهد شد. هدف از مطالعه حاضر، مطابقت یافته های پاتولوژی و سونوگرافی و الاستوگرافی در تشخیص عود کانسر پاپیلری تیروئید می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه بررسی مقطعی ۳۰ بیمار (۳۳ توده) که با شک عود کانسر پاپیلری تیروئید که قبلا تحت تیروئیدکتومی توتال یا پارشیل قرار گرفته اند از سوی متخصص غدد وارد مطالعه شدند. ابتدا بیماران تحت shear wave elastography قرار گرفتند. یافته های کلینیکال شامل علائم بالینی در معاینه بود. یافته های سونوگرافی gray scale نیز ثبت شدند.
یافته ها: ارزش تشخیص الاستوگرافی Shear Wave جهت پیش بینی عود قطعی PTC نیز مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده مشاهد شد که پس از تعیین وضعیت توده توسط سونوگرافی، در توده های بستر تیروئید، الاستوگرافی (Emean) با Cut Off Point برابر Kpa ۸/۱۸، دارای حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری منفی و مثبت به ترتیب ۱۰۰، ۲۳/۶۹، ۱۰۰ و ۶۴/۶۳ درصد برای تعیین عود PTC می باشد. همچنین در لنف نودها، الاستوگرافی (Emean) با Cut Off Point برابر Kpa ۲/۲۹ دارای حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری منفی و مثبت به ترتیب ۱۰۰، ۲۳/۶۹، ۱۰۰ و ۶۴/۶۳ درصد برای تعیین عود PTC می باشد. در ضمن بدون در نظر گرفتن نوع توده، الاستوگرافی (Emean) با Cut Off Point برابر Kpa ۲۵/۳۰، دارای حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری منفی و مثبت به ترتیب ۷۱/۸۵، ۹۵/۷۸، ۲۴/۸۸ و ۷۵ درصد درصد برای تعیین عود PTC می باشد.