توسعه روش میکرو استخراج فاز جامد پخشی با استفاده از جاذب مغناطیسی به منظور تعیین مقدار ویتامین B1 در مکمل های شیر خشک
Abstract
مقدمه: با توجه به اهمیت ویتامین B1 در نمو نوزادان و تکامل کودکان، امروزه نهاد های نظارتی و درمانی نیاز به روش های جدید و دقیق تر برای اندازه گیری سطح تیامین در مکمل های غذایی و دارویی دارند. هدف: ابداع روشی دقیق و کم هزینه برای تشخیص و اندازه گیری مقدار ویتامین B1 در مکمل های شیر خشک موجود در بازار و مقایسه آن با ادعای کارخانه تولید کننده بر روی برچسب محصول. روش کار: در مرحله ی اول پارامتر های روش جداسازی کروماتوگرافی تیامین انتخاب شد. در مرحله ی بعدی پس از سنتز جاذب GO-Fe3O4، پارامتر های موثر در استخراج تیامین به روش یک پارامتر-در یک زمان بررسی و بهینه سازی شد.که شامل مقدار جاذب، نوع و حجم حلال واجذب، زمان جذب و واجذب و pH محیط بود. سپس آنالیز تیامین در شیر خشک های با برند مختلف با روش پیشنهادی انجام گرفت. یافته ها: برای رسم نمودار کالیبراسیون، محلول های استاندارد B1 به روش میکرواستخراج فاز جامد پخشی بهینه سازی شده تهیه شده و محدوده خطی در 80-0.07 میکرو گرم بر گرم با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع-اسپکترومتری جرمی-جرمی رسم شد. دقت روش4.1 و صحت آن در محدوده % 103.72-98.5 گزارش شد. برای بررسی کاربرد روش، تعداد 5 نمونه شیر خشک با برند ها و نوع های مختلف خریداری شده و مورد بررسی قرار گرفت. بحث و نتیجه گیری: پس از اندازه گیری مقدار تیامین موجود در هر کدام مشاهده شد که در 3 نمونه ادعای برچسب محصول با پاسخ دریافتی ما یکسان بود و در دو نمونه پاسخ به دست آمده نشان دهنده ی مقدار متفاوت تیامین نسبت به ادعای کارخانه سازنده بود.