بررسی تاثیر روزه داری بر پارامترهای اپتیکال کوهرنس توموگرافی انژیوگرافی عصب اپتیک و ماکولا
Abstract
امروزه در کشورهای مسلمان و علی الخصوص ایران روزه داری به صورت گسترده در ماه رمضان انجام میشود و به صورت وسیع تر رژیم های فستینگ در سراسر دنیا با روش ها و شرایط مختلف به عمل می آید با توجه به اهمیت تغذیه ی مناسب در سلامت شبکیه ی چشم جهت عمکرد مناسب برآن شدیم تا تاثیر روزه داری روی شبکیه (ماکولا و عصب اپتیک )را از طریق بررسی پارامتر های یکی از جدیدترین روش های تصویر برداری آن یعنیOCTA مورد ارزیابی قرار دهیم.
روش ها و مواد: این مطالعه برروی 90 چشم از 45 فرد سالم روزه دار در ماه رمضان سال 1399 و سپس یک ماه بعد از آن انجام شد که نمونه ها یکبار بین ساعات 7 تا 8 صبح و بار دیگر بین ساعات 16-15 بعد از ظهر با یک وعده ی غذایی مشخص و واحد به عنوان سحری در ماه رمضان ، توسط دستگاه OCTA Optovue (RTVue XR) version 2018.1.0.43 در بیمارستان چشم پزشکی نیکوکاری شهر تبریز مورد ارزیابی قرار گرفتند . در نهایت داده ها با نرم افزار spss تحلیل شدند.
یافته ها:
در این مطالعه بر اساس مقایسه ای که با آزمون Wilcoxon بین پارامتر ها در حالت روزه دار و غیره روزه دار انجام شد ، تفاوت معنی دار فقط در پارا متر های زیر مشاهده شد P<0.05.
inner.retinal.thickness.Foval.OD.AM, inner.retinal.thickness.Foval.OS.AM, inner.retinal.thickness.parafoveal.OD.AM, inner.retinal.thickness.parafoveal.OS.AM, deep.parafoveal.vascular.density.OS.AM, optic.head.nerve.vascular.density.OD.AM, total.retinal.thickness.Foval.OS.PM, inner.retinal.thickness.parafoveal.OD.PM, inner.retinal.thickness.parafoveal.OS.PM