مقایسه میزان تولد زنده و پیامدهای جنینی بین انتقال جنین تازه و فریز شده در سیکل های ICSI در مرکز ناباروری بیمارستان الزهرا تبریز از ابتدای سال 95 تا آخر اسفند سال 1400
Abstract
پروتکلهای متفاوت ART در مراکز گوناگون، یکی از علل دخیل در ناهمگونی نتایج میباشد که ضرورت اجرای مطالعاتی در این زمینه را یادآوری میکند. به علت قطبیت مرکز ناباروری بیمارستان الزهرا که سالانه آمار بالایی از ART در آن انجام میشود، اهمیت بررسی نتایج انتقال جنین فریز شده یا تازه در این مرکز دوچندان است. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان تولد زنده و پیامدهای جنینی بین انتقال جنین تازه و جنین فریز شده در سیکل های ICSI در مرکز ناباروری بیمارستان الزهرا تبریز می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه غیرمداخله ای توصیفی، تمام خانم هایی که در طی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ تحت انتقال جنین قرار گرفته اند بر اساس معیارهای ورود و خروج مطالعه، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران در سیکل¬های با انتقال جنین تازه و بیماران که جنین فریز شده برای آن¬ها منتقل شده است از نظر میزان تولد زنده و پیامدهای جنینی به عنوان پیامد اولیه مقایسه شدند. تایید شیمیایی حاملگی به صورت beta HCG سرم بیشتر از 50 IU/Lچهارده روز پس از انتقال جنین تعریف گردید. حاملگی کلینیکال به صورت مشاهده فعالیت قلب جنین توسط سونوگرافی ترانس واژینال 5 هفته پس از مثبت شدن beta HCG تعریف گردید.
یافته ها: ۴۶۹ بیمار مورد بررسی قرار گرفتند که فراوانی موارد نازایی اولیه ۳/۸۳ درصد و ثانویه 6/۱۶ درصد بود. میزان موارد بارداری شیمیایی در گروه جنین تازه ۸/۲۱ درصد و در گروه جنین فریز ۲/۱۷ درصد بود. فراوانی حاملگی کلینیکی در گروه جنین تازه و فریز به ترتیب برابر ۱۹ درصد و ۴/۱۳ درصد و میزان موارد تولد زنده نیز به ترتیب ۱/۱۴ و ۱/۹ درصد بود. رخداد حاملگی و تولد چند قلویی در گروه جنین تازه ۵ درصد و در گروه جنین فریز ۸/۱۳ درصد بود. سقط خودبخودی به میزان ۲/۲۲ درصد در گروه جنین تازه و ۲/۳۰ درصد در گروه جنین فریز رخ داده بود.