بررسی اضطراب وجودی بر مبنای مدل گود و سلسله مراتب آگاهی بر خویشتن بر اساس نظریهی سرشت و منش در دانشجویان دانشگاهی به عنوان قشر تحصیل کرده
Abstract
موارد مفصلی در مورد سلسله مراتب آگاهی بر خویشتن و روند مارپیچی رشد آن در نظریهء کلونینگر توضیح داده شده؛ اما دربررسی متون گسترده، مطالعهای که اضطراب وجودی و سلسله مراتب آگاهی را با یکدیگر مرتبط نماید بافت نشد. طرح حاضر ارتباط فوق را بررسی نموده و راهکار های مذکور را به بحث میگذارد.
مواد و روشها: صد نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با میانگین سنی27.99± 5.76 سال در این مطالعه شرکت کرده اند. ضمن توضیح کلیت مطالعه برای دانشجویان و اخذ رضایت آگاهانه از آنان، ابتدا اطلاعات دموگرافیک چون سن و جنس و مشخصات تحصیلی آنها ثبت شد. سپس از آنها خواسته شد که پرسشنامه ی گود (برای محاسبه امتیاز اضطراب وجودی) و پرسشنامه شخصیت کلونینگر (برای محاسبه امتیاز سلسله مراتب آگاهی بر خویشتن) را پر کنند. نهایتاً کلیه اطلاعات ثبت شده مطابق استانداردهای معرفی شده برای پرسشنامه ها و نیز شیوه آماری مناسب محاسبه و آنالیز خواهند شد.
نتایج: امتیاز اضطراب وجودی به دو دسته "بالا" و "پایین" تقسیم شدند و میانگین های مقایسه شده در افراد با اضطراب وجودی بالا و افراد با اضطراب وجودی پایین نشان دادند که: در حالی که توزیع پارامترهای دموگرافیک در دو گروه مشابه بود (P = 0.34-0.56)، امتیاز تمام سلسله مراتب آگاهی بر خویشتن در دو گروه تفاوت معنی دار یا بسیار معنی دار داشت (P = 0.00-0.02)؛ به این صورت که امتیازات مذکور در افرادی که اضطراب وجودی کمتر داشتند، بالاتر بود (ارتباط معکوس).