تعیین استراتژی های گردشگری سلامت درپساکرونا برای ایران
Abstract
چکیده
مقدمه:گردشگری سلامت زیرمجموعه ی گردشگری است ، که گردشگران خارجی علاوه بر دریافت خدمات درمانی و بهداشتی ، برای تفریح و دیدار از مکان ها و جاذبه های تاریخی و فرهنگی آن کشور سفرمی کنند. با ورود بیماری عفونی نوظهورکووید-19،میزان ورود گردشگران خارجی به کشورایران کاهش پیداکرد.هدف این پژوهش بررسی وضعیت فعلی گردشگری سلامت و تاثیر آن برکووید-19 ، از دیدگاه افراد مطلع کلیدی وهمچنین شناسایی استراتژی های دوران پساکرونایی برای گردشگری سلامت وارائه استراتژی های نهایی از دیدگاه خبرگان ، می باشد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع کیفی بوده که به کمک مصاحبه نیمه ساختار یافته درسال 1401 انجام شده است. که شامل13 نفر افراد مطلع کلیدی در صنعت گردشگری سلامت می باشند وبه صورت حضوری یا تلفنی انجام شد.درگام بعدی ،استراتژی های استخراج شده از طریق تکنیک دلفی بامشارکت 15 نفر مورد ارزیابی و اولویت بندی قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج حاصل از مصاحبه ها شامل 10 استراتژی اصلی بود که بعد از اولویت بندی توسط خبرگان مهم تریم آنان 1.استراتژی بازاریابی و تبلیغات 2.ایجاد دوره های آموزشی هدفمند 3.تعرفه گذاری مشخص بودند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد در دوران بعد از کرونا تمرکز صنعت گردشگری سلامت کشور باید برروی مباحثی همچون بازاریابی ،آموزش های هدفمند بر مخاطبین و ذینفعان و نظام تعرفه گذاری مناسب با وضعیت صنعت گردشگری سلامت، باشد.