عوارض و پیامد بیمارستانی بیماران با مسمومیت متانول بستری در بیمارستان سینا تبریز
Abstract
اپیدمی های مسمومیت متانول بصورت گسترده در دنیا و در کشور ما رخ میدهد و موجب مرگ و میر و عوارض ناتوان کننده میشود. هدف از این مطالعه بررسی عوارض و پیامدهای ناشی از مسمومیت با متانول است. این مطالعه روی بیماران بستری در بیمارستان سینا تبریز از اسفند 98 تا اخر خرداد 99 انجام شده است. در این مدت بیش از 200 بیمار بستری شده و سن ، جنس ، فاصله زمانی بین مصرف و شروع علایم و مقدار الکل مصرفی و علایم حیاتی بدو بستری و علایم بیماری و نتایج آزمایشگاهی و عوارض ماندگار بررس و آنالیز شده اند.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که پس از اخذ کد اخلاق داده های مد نظر پرونده های بیماران مسموم با متانول بستری در بیمارستان سینا-تبریز از اسفند 1398 تا آخر خرداد 1399 استخراج شده و از بین 224 بیمار 40 نفر از بیماران به علت مسمومیت همزمان با داروهای دیگر و یا مسمومیت با الکل های غیر متانول از مطالعه حذف شدند و داده های سایر بیماران در برنامه SPSS26 وارد شده است. در این آنالیز از آزمون های Chi-Square و Logistic Regression استفاده شد.
نتیجهگیری: در این مطالعه از بین 184 نفر از بیماران 77.72% ( 143 نفر) بهبودی کامل و 14.67% ( 27 نفر) بهبودی همراه با عوارض ماندگار و 7.61% (14 نفر) فوت کرده اند. 92.9% بیماران مرد و 7.1% زن بودند و مهمترین فاکتورهای پیش بینی کننده مرگ و میرافزایش میزان اضافه بار منفی و کراتینین و آنزیم های کبدی و کاهش هوشیاری، تعداد تنفس و فشار خون سیستولیک و فشار متوسط شریانی و pH و PCO2 در بدو بستری و بروز آریتمی بوده است و وجود مشکلات بینایی در بدو مراجعه در برابر مرگ و میر اثر محافظتی دارد.