• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Traditional Medicine
  • Theses(TM)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Traditional Medicine
  • Theses(TM)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر فرآورده‌ی انجیر و گردو در درمان یبوست عملکردی سالمندان، یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور

Thumbnail
View/Open
Dr. Saeed Joudikhajeh.pdf (3.104Mb)
Date
1401
Author
جودی, سعید
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه: یبوست، یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی در جهان و از موارد آزار‌دهنده و شایع در سالمندان می‌باشد. شیوع آن در جهان و در ایران بالاست. اگر چه داروهای متعددی برای درمان یبوست در دسترس هستند؛ اما پاسخ به درمان در بیشتر موارد قابل‌قبول نمی‌باشد. مطالعه حاضر، با هدف درمان یبوست عملکردی سالمندان با استفاده از ترکیب داروی گیاهی (گردو و انجیر) می‌باشد. روش‌ها: این پژوهش از نوع کارآزمایی کنترل شده دوسوکور تصادفی شده بوده و بر روي 90 بیمار سالمند بر اساس معیارهای تشخیصی Rome IV یبوست عملکردی، از هر دو جنس مرد و زن انجام شد. تشخیص یبوست براساس پرسشنامه استاندارد و به صورت مصاحبه انجام گرفت (ضمیمه شماره 1). افراد با تخصيص تصادفي به ٢ گروه 45 نفری تقسيم شدند: به یک گروه شربت فرآورده انجیر و گردو و به گروه دیگر شربت لاکتولوز به مقدار 15 سی سی بصورت شبانه و به مدت چهار هفته تجویز شد. اطلاعات پرسشنامه‌های مذکور در زمان ورود، هفته دوم و هفته چهارم از بیماران اخذ و وارد نرم‌افزار SPSS (نسخه‌ی 17) شده و تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات فوق انجام شد. یافته‌ها: در ابتداي مطالعه تفاوت معني‌داري از نظر جنس، تحصیلات، شغل، وضعیت تاهل، تعداد فرزندان، محل زندگی، وجود بیماری‌های زمینه‌ای و داروهای مصرفی بین دو گروه Case و درمان رایج مشاهده نشد. در پایان مطالعه، در گروه فرآورده‌ طبیعی انجیر و گردو تعداد 43‌نفر (6/95 درصد) و در گروه درمان با شربت لاکتولوز تعداد 41‌نفر (1/91 درصد) به درمان پاسخ دادند که تفاوت معنی‌دار آماری از لحاظ پاسخ به درمان بین دو گروه مشاهده نشد. همچنین نسبت شانس پاسخ به درمان گروه فرآورده‌ی طبیعی انجیر و گردو نسبت به گروه درمان با شربت لاکتولوز 1/2 برآورد شد بدین مفهوم که افراد دریافت‌کننده گروه فرآورده‌ی طبیعی انجیر و گردو حدود 2 برابر شانس بیشتری جهت درمان یبوست دارند. از لحاظ طول مدت پاسخ به درمان و نوع مزاج نیز تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مشاهده نشد. در مقایسه‌ی فاکتورهای آزمایشگاهی به‌ غیر ‌از فاکتور TSH، در هیچ‌کدام از فاکتورها، تفاوت معنی‌دار آماری بین دو گروه مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های مطالعه‌ی حاضر و مقایسه‌های انجام شده با سایر مطالعات، به این نتیجه رسیدیم که ترکیب انجیر و گردو می‌تواند گزینه‌ی بسیار خوبی در درمان یبوست عملکردی سالمندان باشد. همچنین این ترکیب بدون عارضه و کم هزینه است.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/67788
Collections
  • Theses(TM)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV