بررسی ریسک فاکتورهای مورتالیته دربیماران فوت شده بدلیل COVID-19 در بیمارستان امام رضا تبریز
Abstract
از زمستان سال 1398 بحران ویروس کرونا تقریبا تمامی جنبه های زندگی بشر تحت تاثیر خود قرار داده است. ابتلا به این ویروس دارای علائم گوناگونی می باشد. این علائم در ابتدا به درگیری دستگاه تنفسی بود اما رفته وجود علائم گوارشی نیز در کنار علائم تنفسی به عنوان کرایتریای های تشخیصی ابتلا به ویروس کرونا مد نظر پزشکان و محققان قرار گرفت. هدف از پژوهش حاضر برسی ريسك فاكتورهاي مورتاليتي در بیماران فوت شده مبتلا به COVID-19در شهرستان تبریز است تا بتوان با شناسایی بهتر آن ها و پیشگیری ودرمان این ریسک فاکتورها، میزان مرگ و میر را در بیماران مبتلا به COVID-19 کاهش دهیم.
روش کار: در این مطالعه ی مقطعی که در خلال بهار و تابستان سال 1400 در بخش های عفونی بیمارستان امام رضا (ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز صورت پذیرفت پس از اخذ کد اخلاق از کمیته اخلاق و مجوز های لازم به استخراج اطلاعات مورد نیاز با استفاده از داده های موجود در پرونده ی بیماران فوت شده در اثر ابتلا به ویروس کرونا پرداختیم. اطلاعات گرآوری شده با استفاده چک لیست های از قبل طراحی شده تحت آنالیز های آماری قرار گرفتند. آنالیز داده ها با استفاده نرم افزار SPSS-22 انجام گرفت و در تمامی آنها P-Value کمتر 05/0 به عنوان حد معنا داری در نظر گرفته شد.
نتایج: در این مطالعه ی مقطعی گذشته نگر اطلاعات موجود در پرونده ی 102 بیمار فوت شده در اثر ابتلا به بیماری کرونا در بخش های عفونی بیمارستان امام رضا (ع) مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. میانگین سنی بیماران در این مطالعه 82/69 سال بود که در این 74/62 درصد از بیمار مرد و مابقی خانم بودند. در این مطالعه ارزیابی داده ها نشان داده که ارتباط بیماری های مختلف از قبیل فشار خون، چربی خون، دیابت، CVA، CAD، بیماری کلیوی، بیماری روماتولوژیک، آسم و COPD با خطر فوت در اثر کووید-19 کاملا معنا دار می باشد. ارزیابی سطح اشباع خون شریانی فوت شدگان بدو ورود به بیمارستان نشان دادند بیشتر این افراد دارای ساچوریشن بالای 85% بودند که از این بین بیشترین ساچوریشن 88% بیشترین فراوانی را در مقایسه با سایرین داشت.