شیوع آنژین صدری در جمعیت آذربایجان شرقی و ارتباط آن با شاخصهای دموگرافیک
Abstract
بیماریهای قلب و عروق شایعترین بیماریهای تهدید کننده حیات در ممالک پیشرفته میباشند. همچنین این بیماریها بیشترین مرگ و ناتوانی و بار مالی را ایجاد میکند. از این رو هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع آنژین صدری در جمعیت آذربایجان شرقی و ارتباط آن با شاخصهای دموگرافیک بود.
روش کار: این مطالعه یک بررسی مقطعی بود که روی 1500 خانوار انجام شد و بیماران از نظر فاکتورهای سن، جنس، وضعیت تاهل، محل زندگی، میزان تحصیلات، شغل، استعمال دخانیات و مشروبات الکلی، وزن و BMI در تمامی بیماران بررسی شدند. ارتباط بین شیوع آنژین صدری و آنفراکتوس با این فاکتورها مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: . شیوع آنژین قلبی در بین کل بیماران مورد مطالعه 7.7% بود که از این میان 4% مربوط به موارد آنژین گرید I و 3.7% مربوط به موارد آنژین گرید II بود. شیوع آنفراکتوس قلبی 4.5% بود. شیوع آنفراکتوس به طور معنیداری در بین بیماران ساکن شهرستانهای به غیر از تبریز بالاتر بود. این در حالی است که تفاوت معنیداری از نظر آنژین با گریدهای مختلف بین بیماران مشاهده نشد. شیوع آنژین قلبی گرید II در بین بیماران زن بیشتر بود. این در حالی است که تفاوت معنیداری از نظر آنژین گرید I و آنفراکتوس بین بیماران زن و مرد مشاهده نشد. بیماران بر اساس سن به پنج گروه تقسیم شدند و نشان داده شد که میزان فراوانی هر دو آنژین گرید I و II و همچنین آنفراکتوس با افزایش سن بیشتر میشود. این در حالی است که تفاوت معنیداری از نظر شیوع علائم بیماری ایسکمیک قلبی در بین بیماران متاهل و مجرد یافت نشد.