بررسی تاثیرآموزش الکترونیکی و روش مبتنی بر سخنرانی القای هایپوترمی خفیف بعد از ایست قلبی بر روی افزایش دانش دستیاران طب اورژانس
Abstract
انجام احیای قلبی ریوی برای به حداقل رساندن آسیب مغزی در4 تا 6 دقیقه اول پس از ایست قلبی تنفسی از اهمیت حیاتی برخوردار است. القای هیپوترمی خفیف در بیماران بعد از ایست قلبی طبق بررسی¬های انجام شده باعث بهبود چشمگیر بقای عصبی بیماران بعد از ایست قلبی می¬گردد و میزان کلی بقای آنها را افزایش می دهد. هایپوترمی خفیف بعد از ایست قلبی در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته و در حال توسعه انجام می¬گیرد.
مواد و روش کار : این مطالعه یک مطالعه مداخله¬ای آموزشی پیش آزمون - پس آزمون است که بر اساس آموزش الکترونیکی و مبتنی بر سخنرانی تنظیم گردیده است و بر روی دستیاران گروه طب اورژانس انجام شد. حجم نمونه با توجه به تعداد دستیاران طب اورژانس 44 نفر بود.
نتایج : میانگین نمره در گروه سخنرانی قبل از آموزش 7.67±2.29 و بعد از آموزش 16.52±1.54 بود (p<0.0001) که نشان دهنده تفاوت معنی¬دار آماری در این گروه نسبت به قبل از آموزش می¬¬باشد. میانگین نمره در گروه CD قبل از آموزش 8.04±2.72 و بعد از آموزش 16.17±1.58 بود p<0.0001)) که نشان دهنده تفاوت معنی¬دار آماری در این گروه نسبت به قبل از آموزش می¬¬باشد. میانگین نمرات قبل از آموزش درهر دو گروه نشان دهنده عدم وجود تفاوت آماری بین دو گروه قبل از آموزش است( p=0.62). همچنین میانگین نمرات بعد از آموزش در هر دو گروه سخنرانی و CD نشان دهنده عدم وجود تفاوت آماری بین دو گروه بعد از آموزش است( p=0.46). در هر دو گروه تفاوت معنی دار آماری از نظر آموزش نسبت به قبل از آموزش مشاهده شد (p<0.0001). اما تفاوت معنی دار از لحاظ آماری بین دو گروه CD و سخنرانی مشاهده نشد. (p=0.977)