• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی انگیزه و تعیین عوامل تاثیر گذار بر روی انتخاب مواد غذایی مصرفی توسط شهروندان در شهر تبریز در سال 1399

Thumbnail
View/Open
Mahin- Torabi.pdf (1.453Mb)
Date
1400
Author
ترابی, مهین
Metadata
Show full item record
Abstract
باتوجه به شیوع بیماری های وابسته به تغذیه ، انتخاب مواد غذایی مناسب در گروه های سنی مختلف ، یک ضرورت است.در بازارها و اقتصادهای جهانی، فهم تغییرات در انگیزه های انتخاب مواد غذایی در کشورها و فرهنگ های مختلف نیز حائز اهمیت است. تفاوتهای خاص کشور و یا فرعنگ در انگیزه های انتخاب مواد غذایی ، می تواند برای آگاهی از مداخله برای تغییر رفتارهای مربوط به مواد غذایی ، در جمعیت های مختلف ، استفاده شود. هدف :این مطالعه با هدف دستیابی به فاکتورهای تغذیه مناسب و شناخت انگیزه انتخاب مواد غذایی و نیز بررسی عوامل تاثیرگذار بر خرید ومصرف آن در بین مردم تبریز طراحی و اجرا شد . مواد و روش ها: دریک مطالعه توصیفی - مقطعی تعداد ۲۰۹ پرسشنامه محقق ساخته بعد از تعیین روایی و پایایی بطور تصادفی دربین شهروندان داوطلب شهر تبریز، 1توزیع واطلاعات بدست آمده در حیطه های مختلف ازجمله اطلاعات تغذیه ای، سلامت مواد غذایی، قیمت ، کنترل وزن ، ظاهر و مزه، محتوای طبیعی، راحتی پخت و سهولت دسترسی و مشهور بودن کارخانه سازنده مورد آنالیز قرارگرفت .آنالیز با استفاده از نرم افزار SPSS18 و EQS6 و تحلیل واریانس ANOVA انجام و مقدار عدد p ۲ زیر پنج صدم ، معتبر شناخته شد.یافته ها:دراین مطالعه تعداد داوطلب ۲۰۹ نفر و یافته های دموگرافیک عبارت بودند از جنس : مذکر ۳۸ ٪ و مونث ۶1٪ . سن بین سال . قد 1۳۳ تا 1۹۵ سانتی متر . وزن ۴۸ تا 1۴۸ کیلوگرم . ۶۸.۹ ٪ متاهل و ۳1.1٪ مجرد . سطح تحصیلات : ۶۰٪ بالای فوق لیسانس و درامد ۳۲.۵٪ در حد دوتا چهار میلیون تومان بود . اطلاعات و قیمت مواد غذایی وکنترول وزن در گروههای شغلی مختلف ، اطلاعات و سلامتی در سطوح تحصیلی مختلف واطلاعات و قیمت در درآمدهای مختلف معنی دار بودند نتیجه گیری: پرسش نامه محقق ساخته فوق میتواند به خوبی انگیزه ومراحل موثر بر انتخاب مواد غذایی را تعیین کند.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/67709
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV