بررسی انگیزه و تعیین عوامل تاثیر گذار بر روی انتخاب مواد غذایی مصرفی توسط شهروندان در شهر تبریز در سال 1399
Abstract
باتوجه به شیوع بیماری های وابسته به تغذیه ، انتخاب مواد غذایی مناسب در گروه های سنی مختلف ، یک
ضرورت است.در بازارها و اقتصادهای جهانی، فهم تغییرات در انگیزه های انتخاب مواد غذایی در کشورها و فرهنگ
های مختلف نیز حائز اهمیت است. تفاوتهای خاص کشور و یا فرعنگ در انگیزه های انتخاب مواد غذایی ، می
تواند برای آگاهی از مداخله برای تغییر رفتارهای مربوط به مواد غذایی ، در جمعیت های مختلف ، استفاده شود.
هدف :این مطالعه با هدف دستیابی به فاکتورهای تغذیه مناسب و شناخت انگیزه انتخاب مواد غذایی و نیز بررسی
عوامل تاثیرگذار بر خرید ومصرف آن در بین مردم تبریز طراحی و اجرا شد . مواد و روش ها: دریک مطالعه توصیفی
- مقطعی تعداد ۲۰۹ پرسشنامه محقق ساخته بعد از تعیین روایی و پایایی بطور تصادفی دربین شهروندان
داوطلب شهر تبریز، 1توزیع واطلاعات بدست آمده در حیطه های مختلف ازجمله اطلاعات تغذیه ای، سلامت مواد
غذایی، قیمت ، کنترل وزن ، ظاهر و مزه، محتوای طبیعی، راحتی پخت و سهولت دسترسی و مشهور بودن
کارخانه سازنده مورد آنالیز قرارگرفت .آنالیز با استفاده از نرم افزار SPSS18 و EQS6 و تحلیل واریانس
ANOVA انجام و مقدار عدد p ۲ زیر پنج صدم ، معتبر شناخته شد.یافته ها:دراین مطالعه تعداد داوطلب ۲۰۹ نفر
و یافته های دموگرافیک عبارت بودند از جنس : مذکر ۳۸ ٪ و مونث ۶1٪ . سن بین سال . قد 1۳۳ تا 1۹۵ سانتی
متر . وزن ۴۸ تا 1۴۸ کیلوگرم . ۶۸.۹ ٪ متاهل و ۳1.1٪ مجرد . سطح تحصیلات : ۶۰٪ بالای فوق لیسانس و
درامد ۳۲.۵٪ در حد دوتا چهار میلیون تومان بود . اطلاعات و قیمت مواد غذایی وکنترول وزن در گروههای شغلی
مختلف ، اطلاعات و سلامتی در سطوح تحصیلی مختلف واطلاعات و قیمت در درآمدهای مختلف معنی دار بودند
نتیجه گیری: پرسش نامه محقق ساخته فوق میتواند به خوبی انگیزه ومراحل موثر بر انتخاب مواد غذایی را تعیین
کند.