بررسی اثرات پروبیوتیکهای حاصله از مخمرهای ساکارومیسس سرویزیه، ساکارومیسس بولاردی بر تکثیر و آپاپتوز سلولهای سرطانی تخمدان
Abstract
سرطان به عنوان یک بیماری جدی در دهه های اخیر مطرح شده است. سرطان تخمدان بعد از سرطان سینه شایع ترین مورد در بین زنان است. بنابراین اتخاذ روش های درمانی موثر با کمترین عوارض ضروری است. محققان اثرات ضد سرطانی پروبیوتیک ها را پیشنهاد می کنند. علاوه بر این، پروبیوتیک ها اثرات جالبی بر سرطان دارند. در این مطالعه، اثرات ضد سرطانی دو گونه پروبیوتیک مهم مخمر و باکتری بر سرطان تخمدان بررسی شد.
مواد و روش کار
ساکارومایسس بولاردی در محیط کشت YPD و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در محیط خود کشت داده شد و از فراصوت برای شکستن دیواره سلولی استفاده گردید. سلول های سرطانی تخمدان در محیط RPMI-1640 حاوی 10% FBS، 5% CO2 و 37 درجه سانتی گراد کشت داده شدند. این سلول های سرطانی با متابولیت های تهیه شده از مخمر و باکتری تیمار شدند و اثرات ضد توموری آنها بررسی شد. برای ارزیابی سمیت پروبیوتیک ها بر روی سلول های سرطانی از روش MTT استفاده شد. بیان ژنهای مربوط به مهاجرت، تکثیر و مرگ سلولی پس از درمان با مخمر و متابولیتهای باکتریایی در سلولهای سرطانی با استفاده از qRT-PCR ارزیابی گردید.
نتایج
گروه های سلولی تیمار شده با مخمر و متابولیت های باکتریایی سمیت قابل توجهی نشان دادند که سطح IC50 گروه متابولیت مخمر + باکتری کمتر از گروه متابولیت مخمر یا باکتری بود. همچنین بیان ژن های مربوط به مهاجرت، تکثیر و مرگ سلولی پس از تیمار با مخمر و متابولیت های باکتریایی به طور معنی داری تغییر کرد که بیشترین تغییر در گروه تیمار شده با متابولیت های مخمر + باکتری بود.