مطالعه اپیدمیولوژیک بیماران فوت شده ناشی از آنفلوآنزا در مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سالهای 1394/1395
Abstract
آنفلوانزا یك بیماری حاد تنفسی است که در اثر عفونت با ویروس های آنفلوانزا ایجاد می شود و دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می کند. اغلب با نشانه ها و علامت های سیستمیك مثل تب، سردرد میالژی و ضعف همراه است. تقریبا در هر زمستان همه گیری هایی از بیماری با وسعت و شدت متغیر رخ می دهد. ما در این مطالعه به بررسی اپیدمیولوژیک بیماری آنفلوآنزا در بیماران بستری مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1394 پرداختیم.
روش کار و مواد: این یک مطالعه توصيفي مقطعی بوده و در محل مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری آنفلوآنزا در بیماران بستری مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سالهای 1395-1394 بود. علائم بالینی اولیه بیماران در ورود به اورژانس، نتیجه تست های آزمایشگاهی و PCR های انجام شده در جهت بررسی Type آنفولانزا ثبت شد.
یافته ها: میانگین±انحراف معیار سنی بیماران مورد مطالعه 09/25±15/44 سال بود که بیشترین سن بیماران 83 سال و کمترین آن نوزاد بیست روزه بود. بیشترین فراوانی محل سکونت مربوط به محل سکونت شهری می باشد. میانگین±انحراف معیار روز شروع علائم تا بستری در بیماران مورد مطالعه 19/6±53/5 روز بود که بیشترین مقدار آن 30 روز قبل بستری و کمترین مقدار مربوط به شروع علائم در حین بستری بود. میانگین±انحراف معیار روز های بستری در بیمارستان در بین بیماران مورد مطالعه 90/5±71/5 روز بود، که بیشترین مدت بستری 30 روز و کمترین آن یک روز گزارش شده بود. تنها 4 نفر (10 درصد) از بیماران مورد مطالعه در طی ساعت های اولیه مراجعه فوت نموده بود، بیماران مورد مطالعه 30 نفر (75 درصد) از بیماران مورد مطالعه سابقه ای بیماری قبلی را دارا بودند است بیشترین فراوانی مربوط به بیماری فشار خون و سابقه بیماری قلبی در بیماران می باشد. در فراوانی های بدست آمده برای نوع آنفلوانزا ایزوله شده توسط PCR 14 بیمار (35 درصد) مبتلا به آنفلوآنزای H3N2 ، 25 بیمار (5/62 درصد) مبتلا به آنفلوآنزای H1N1 بودند و تنها یک بیمار (5/2 درصد) مبتلا به آنفلوآنزای تیپ B بود.