بررسی خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی اسکفلد های پلیمری مخاط چسب حاوی تریامسینولون بر روی سلول های اپی تلیوم مخاط دهان
Abstract
دغدغه های محققین جایگزینی سریع و فانکشنال بافت های از دست رفته یا آسیب دیده مخاط و دهان از مهم ترین و کلینیسین ها در حیطه ی پزشکی و دندانپزشکی می باشد. استفاده از بافت مهندسی شده ی مخاط دهانی ، می تواند راهکار مناسبی جهت درمان و رفع نقایص یا آسیب های مخاط دهان باشد. در طی این مطالعه سنتز و طراحی اسکفلد های پلیمری مخاط چسب حاوی تریامسینولون ، با هدف بررسی اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن صورت گرفت.
مواد و روش ها : سلول های فیبروبلاست از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران خریداری شده و در سه پلیت 6 خانه ای کشت داده شدند. اسکفلد با استفاده از محلول پلیمری اتیل سلولز/گلیادین در دمای محیط تهیه شد. پس از ضدعفونی کردن اسکفلد ها در داخل هر خانه یک اسکفلد قرار داده شد. سپس سلول ها با استفاده از لیپو پلی ساکارید (LPS) باکتری اشریشیا کلی (E.coli) ملتهب شدند . پس از مدت زمان 48 ساعت میزان TNFαگروه ها به عنوان مارکر ضد التهابی و میزان DCF به عنوان اندیکاتور ROS در حضور اسکفلدها و بدون اسکفلدها تیتر شد.
یافته ها : میزان TNFα اندازه گیری شده بر حسب پیکوگرم بر میلی لیتر در گروه حاوی اسکفلد به همراه تریامسینولون استوناید 0.97 بود که نسبت به گروه سلول های آلوده به LPS به صورت معنی داری کاهش یافت. میزان DCF که اندیکاتورROS ( رادیکال های آزاد اکسیژن) در این مطالعه بود ، در گروه حاوی اسکفلد به همراه تریامسینولون3.90 میلی گرم بودکه نسبت به گروه سلول های آلوده به LPS به صورت معنی داری کاهش یافت.
نتیجه گیری : در این مطالعه اسکفلدهای اتیل سلولز / گلیادین مخاط چسب حاوی تریامسینولون دارای اثر ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی می باشد . بنابراین اسکفلد های اتیل سلولز/گلیادین مخاط چسب حاوی تریامسینولون ، به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می تواند به عنوان حامل برای داروی تریامسینولون ، در برطرف کردن ضایعات التهابی دهانی مورد استفاده قرار بگیرد.