ارزیابی میزان آگاهی پرستاران شاغل در اورژانس در خصوص علائم و نحوه اداره بیمار با استروک حاد
Abstract
بر اساس تغییرات انجام شده اخیر در سیاستگزاری های کلان گروه مغز و اعصاب و مدیران کلان بیمارستانی و دانشگاهی، انجام آزمایشی پایش پرستاران اورژانس صورت می گیرد و این امر در راستای ارتقا میزان درمان بیماران در ساعات طلایی می باشد، لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان آشنایی با علائم FAST و زمان طلایی توسط پرستار اورژانس و نحوه گردش کار بیماران استروک می باشد
روش اجرا: تمامی پرستاران شاغل در اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) وارد مطالعه می شوند. پرستارانی که به صورت موقتی و یا کوتاه مدت در اورژانس مشغول به کار شده اند از مطالعه خارج گردیدند. سپس از پرستاران در سه حیطه سوال پرسیده شد، که حیطه اول علائم و نشانه های استروک می باشد، حیطه دوم سوالات مرتبط با نحوه اداره فشارخون در بیماران استروک بوده و حیطه نهایی سوالات مرتبط با زمان طلایی و پرتکل استاندارد طراحی شده بیمارستان می باشد.
نتایج: مقایسه بین پرستاران شرکت کننده در کارگاه با پرستاران بدون شرکت در کارگاه، آگاهی از علائم و نشانه های استروک تفاوت معنی داری وجود نداشت. مقایسه بین پرستاران شرکت کننده در کارگاه با پرستاران بدون شرکت در کارگاه، آگاهی کافی در خصوص نحوه کنترل فشار خون در استروک هموراژیک دارد یا نه، تفاوت معنی داری وجود نداشت. مقایسه بین پرستاران شرکت کننده در کارگاه با پرستاران بدون شرکت در کارگاه، آگاهی از نحوه کنترل فشارخون در استروک هایی که اندیکاسیون ترومبولتیک ندارد، تفاوت معنی داری وجود نداشت. مقایسه بین پرستاران شرکت کننده در کارگاه با پرستاران بدون شرکت در کارگاه، اندیکاسیونهای ترومبولتیک تراپی در استروک را می دانند یا خیر، تفاوت معنی داری وجود نداشت. مقایسه بین پرستاران شرکت کننده در کارگاه با پرستاران بدون شرکت در کارگاه، آگاهی از زمان طلایی درمان با ترومبولتیک، تفاوت معنی داری وجود نداشت.