ارزیابی تاثیر عصاره کرن بری بر مدیریت درمان بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی
Abstract
در مطالعه حاضر ، هدف ما ارزیابی اثر مکمل کرانبری بر آنزیمهای کبدی سرمی ، استئاتوز کبدی و پروفایلهای قند خون و لیپید در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) است.
مواد و روش ها:
در این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی، 110 بیمار داوطلب مبتلا به NAFLD وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی 144 میلی گرم کپسول کرانبری یا دارونما به مدت 6 ماه دریافت کردند. اثر اولیه درمان پروفایل لیپید ، اندازه گیری قند خون و سطح آنزیم کبد بود.
یافته ها:
در این مطالعه 94 بیمار مورد ارزیابی قرار گرفتند(46 در گروه مکمل کرانبری و 48 در گروه دارونما). میانگین (انحراف معیار) سن شرکت کنندگان 16/43 (08/11) سال بود. از نظر سطح آنزیم کبدی بعد از مداخله تفاوت معنی داری بین گروهها وجود نداشت. میانگین سطح کلسترول تام بعد از مداخله (001/0> p) و تری گلیسیرید (01/0 = p) در گروه مداخله در مقایسه با گروه دارونما به طور معنی داری پایین تر بود. در پایان مطالعه ، میانگین انسولین و HOMA-IR در گروه کرانبری در مقایسه با گروه دارونما به طور قابل توجهی پایین بود. بطور قابل توجهی بیشتر بیماران در گروه کرانبری در مقایسه با گروه شاهد کاهش سطح استاتوز را تجربه کردند.