مهارت انتقال خبر بد" و رابطه آن با "خودکارآمدی در ارتباط" در پرستاران شاغل در بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 1400
Abstract
چکیده: بخش های اورژانس محیطی شایع برای انتقال اخبار بد هستند. مهارت پرستاران در برقراری ارتباط با بیماران و خودکارآمدی آنان در برقراری چنین ارتباطی می تواند نقش اساسی در انتقال اخبار بد به بیماران بخش اورژانس داشته باشند. با این وجود کمتر این دو مفهوم و به ویژه ارتباط آنها با یکدیگر در بخش های اورژانس بررسی شده است. لذا هدف این مطالعه تعیین "مهارت انتقال خبر بد"و رابطه آن با "خودکارآمدی درارتباط" در پرستاران شاغل در بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.
روش: در این مطاله توصیفی همبستگی 230 پرستار شاغل در بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز شرکت نمودند. روش نمونه¬گیری از نوع سرشماری بود و داده ها با استفاده ازپرسشنامه مشخصات فردی – اجتماعی پرستاران، پرسشنامه "خودکارآمدی در ارتباط" با حداقل نمره 21 و حداکثر 105 و پرسشنامه "مهارت انتقال خبر بد" با حداقل نمره صفر و حداکثر 1600 جمع آوری و با آمار توصیفی و استنباطی آنالیز شد.
یافته ها: بررسی داده ها نشان داد که اکثریت پرستاران بین سنین 25 تا 29 ساله بودند؛ زن و متاهل بودند؛ دارای سابقه کار 1 تا 5 ساله و از نظر نوع استخدام رسمی بودند؛ شیفت کاری آنها در گردش و همچنین از نظر تحصیلات دارای مدرک کارشناسی بودند. نمره کلی میزان "خودکارآمدی در ارتباط" 79 و نمره کلی میزان "مهارت انتقال خبر بد" 35/1015 بود. بین "مهارت انتقال خبر بد" و"خودکارآمدی در ارتباط" ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (001/0 > p).
بحث و نتیجه گیری: اگر چه "مهارت انتقال خبر بد" و "خودکارآمدی در ارتباط" به ترتیب در سطح متوسط و بالا بود با توجه به ارتباط بین این دو متغییر ارتقاء سطح مهارت پرستاران بخش-های اورژانس در انتقال اخبار بد و خودکارآمدی آنان در انتقال این اخبار ضروری است.