اثر روشهای مختلف تقویت توسط فایبرپستها روی استحکام شکست دندانهای قدامی درمان ریشه شدهی دارای ریشهی فلیر شده
Abstract
هدف : این مطالعه به منظور بررسی تأثیر تکنیکهای مختلف تقویت کانالهای ریشه تضعیفشده با فایبرپستها بر استحکام شکست دندانهای قدامی درمانشده ریشه انجام شد.همچنین یک تکنیک جدید برای تقویت و سمان کردن همزمان فایبر پست ها با استفاده از کامپوزیت رزین دوال کیور را معرفی میکند.
روش کار:تاج 48 دندان قدامی فک بالا بریده و به طور تصادفی به 4 گروه (n=12) بر اساس تکنیک های تقویت ریشه پس از درمان کانال ریشه و آماده سازی فضای پست تقسیم شدند: گروه 1: سمان رزینی سلف-ادهزیو (SARC)، گروه 2.: رزین کامپوزیت دوال کیور (DCC)، گروه 3: تقویت شده با کامپوزیت رزین (CRR)، گروه 4: پست آناتومیک مستقیم. (DAP)سپس یک کور برای ریشه ها ساخته شد. لیگامان پریودنتال با استفاده از یک لایهی نازک از مواد قالب گیری PVC شبیه سازی شد. یک دستگاه تست جهانی نیروی فشاری را با زاویه 135 درجه و سرعت 1 میلیمتر در دقیقه به سطح لینگوال اعمال میکند.داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. الگوهای شکستگی با استفاده از آزمون کای-اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها :تفاوت بین گروه کنترل وDAPاز نظر آماری معنیدار بود (p=0.01)، اما بین سایر گروهها تفاوت معنیداری مشاهده نشد. از نظر الگوی شکستگی، تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود نداشت (05/0p>).
نتیجه گیری : تمام تکنیک های تقویت باعث افزایش استحکام شکست نسبت به گروه کنترل شد.با این حال،DAPتنها گروهی بود که از نظر آماری تفاوت معنیداری داشت.CRRوDCCمقادیر بین دو گروه را بدون تفاوت معنیدار نشان دادند.