اثر وجود استاپ خلفی بر اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (مرور نظام مند)
Abstract
چکیده
مقدمه
اختلال گیجگاهی فکی (TMD) اصطلاحی جمعی است که شامل تعدادی از مشکلات بالینی است؛که شامل عضله جونده، مفاصل گیجگاهی فکی (TMJ) و ساختارهای مرتبط، یا هر دو است. همچنین علایم و نشانه های اختلالات گیجگاهی فکی بسیار رایج هستند. تمرکز اصلی این مطالعه جمع آوری داده های جامع و یکپارچه در مورد اثر استاپ خلفی بر اختلالات مفصل گیجگاهی فکی و همچنین پیشگیری، درمان و مراقبت های بعدی برای بیماراناست.
مواد و روشها
نویسندگان جستجو را در پایگاههایPubMed، SCOPUS، Web of Science، Cochrane Library، CINHAL، Medline، ProQuest، Google Scholar، Magiran، IranDoc، SID و Iranmedex برای مقالات مرتبط انجام دادند. فهرستی از منابع مطالعاتی منتخب، و همچنین کنفرانسهای مرتبط و ادبیات خاکستری، علاوه بر پایگاههای اطلاعاتی ذکر شده در بالا، به صورت دستی جستجو شدند. محدودیت زمانی21 ساله (2000-2021) اعمال شد.
نتایج
در نهایت 16 مقاله برای بررسی در این مرور نظام مند انتخاب شدند. طراحی مطالعات وارد شده ناهمگن بود و به دلیل کم بودن تعداد مطالعات تحت پوشش، نویسندگان قادر به انجام یک متاآنالیز نبودند.
نتیجه گیری
علل اختلالات گیجگاهی فکی چند عاملی و پیچیده است. بنابراین، بررسی رابطه بین این اختلال و پیش بینی کننده ها دشوار است. نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن است که به منظور تعیین اثر استاپ خلفی بر اختلالات مفصل گیجگاهی فکی، باید مطالعات کارآزمایی بالینی و مطالعات مورد شاهدیبیشتری انجام شود.