بررسی ارتباط فاکتورهای موثر در تکامل سلول های Treg و Th17 و ميزان آنتي باديهاي آنتی-TPO در مبتلايان به سقط مکرر
Abstract
با توجه به مطالعات گستردهای که روی فرایند سقط مکرر جنین انجامشده به نظر میرسد مکانیسمهای پس زدن جنین شبیه پس زدن سایر بافتهای آلوگرافت باشد. اگرچه در تأييد و يا رد ارتباط فاکتورهای ایمونولوژیک و آنتیبادیهای ضد تيروئيد و سقط، نظريات ضد و نقيضي مطرح شده است لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط فاکتورهای موثر در تکامل سلول های Treg و Th17 و ميزان آنتي باديهاي آنتی-TPO در مبتلايان به سقط مکرر انجام شد.
روش کار و مواد:
این مطالعه به صورت مورد شاهدی در جمعیت افراد مبتلا به سقط مکرر مراجعهکننده به درمانگاه بیمارستان و مطب مجریان طرح در سال 1399 انجام شد. افراد شرکت کننده در این مطالعه به سه گروه زنان سالم، زنان anti TPO مثبت بدون سقط جنین و زنان anti TPO مثبت با سقط جنین مکرر تقسیم شدند به منظور جمع آوری داده ها خون گیری به عمل آمد و در پی آن تعداد سلول Th17 و Treg، سطح سرمی و بیان ژن IL-17 و TGF-B و بیان ژنهای Foxp3 و RORγt مورد سنجش قرار گرفت.
نتایج:
بر اساس نتایج این مطالعه، تعداد سلول های Th17 و Treg ، سطح سرمی و بیان ژن IL-17 و TGF-B و بیان ژنهای Foxp3 و RORγt مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس یافته های این مطالعه، تعداد سلول Th17 و Treg، سطح سرمی و بیان ژن IL-17 و TGF-B و بیان ژنهای Foxp3 و RORγt در زنان سالم و anti TPO مثبت بدون سقط جنین با زنان anti TPO مثبت با سقط جنین مکرر تفاوت معناداری را نشان داد(P<0/05) به طوری که میزان Th17 و IL-17 در زنان anti TPO مثبت با سقط جنین مکرر نسبت دو گروه دیگر افزایش و سایر فاکتورهای مورد بررسی کاهش معنادار داشت.(P<0/05)