بررسی تنوع باکتری های موجود در ملاس نیشکر جمع آوری شده از شوشتر ایران و ارزیابی خصوصیات فنوتیپی و ژنوتیپی آنها
Abstract
ملاس مادهای چسبناک است که از فیلتر کردن نیشکر به شکر به دست میآید. ملاس به عنوان منبع غنی ساکارز محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسمها است. میکروارگانیسمها منابع غنی آنتی بیوتیکهای طبیعی هستند .بنابراین به نظر میرسد بررسی و شناسایی باکتریهای بومی بسیار مهم باشد. هدف مطالعه: این مطالعه با هدف جداسازی و معرفی میکروارگانیسمها از ملاس نیشکر به عنوان یک محیط غنی از قند، محیطی مناسب برای رشد باکتریها (بهویژه سویههای باسیلوس) انجام شد. روش کار: نمونه ملاس از شوشتر-ایران جمع آوری شد و در محیطهای کشتLB، محیط LB بدون نمک طعام (از همان مقدار گلوکز به جای NaCl استفاده کردیم)، محیط LB به اضافه 5 درصد گلوکز و محیط LB به اضافه 10 درصد گلوکز کشت داده شد.DNA ژنومی کلونیها به روش کوربین استخراج شد. مرحلهی بعد انجام تست PCR است که مقادیر زیادی از یک قطعه خاص از کل DNA را فراهم میکند. (16srRNA)غلظت ژنوم استخراج شدهی باکتریبا الکتروفورز و نانودراپ اندازه گیری شد.DNAهای استخراج شده توسط شرکت Macrogen تعیین توالی شدند. برای شناسایی باکتریها، توالیها با استفاده از برنامه BLAST تحلیل شدند. سپس آزمایشات بیوشیمیایی انجام شد. یافته ها: نه میکروارگانیسم از نمونه ملاس جدا شد. پنج کلنی از محیط LB جدا شده (SE12، SE13، SE14، SE15، SE16). سه کلنی از محیط کشت LB بدون نمک طعام به اضافه 1% گلوکز (SE1,SE2,SE6) جدا شدند. و یک کلنی از LB+5% گلوکز (SE9). هیچ کلنیای در LB+10% گلوکز رشد نکرد. نتیجه: همانطور که پیش بینی شده بود، تمامی کلنیهای جدا شده متعلق به سویههای باسیلوس و باسیلاسه هستند. این سویهها قادر به تولید آنزیم هایی هستند که قند را هیدرولیز میکنند تا بتوانند در ملاس نیشکر زنده بمانند.