اثر انفوزیون ترکیب اکسی توسین و کلسیم در میزان خونریزی حین میومکتومی شکمی
Abstract
لیومیوم رحمی در زنان در سن باروری شایع است. تحت اثر اکسی توسین و یونهای کلسیم که سبب انقباضات رحمی میشوند ، پرفوزیون خون رحمیکاهش می یابد که بنظر می رسد خونریزی حین عمل و نیاز به ترانسفوزیون را کاهش می دهد.هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر انفوزیون ترکیب اکسی توسین و کلسیم در میزان خونریزی حین میومکتومی شکمیبود.
مواد و روش ها: در این کارازمایی بالینی دو سوکور و پلاسبو– کنترل ، 60 بیمار در سنین بالاتر از 30 سال ،کلاس I یا IIASA و تحت میومکتومی ابدومینال با بیهوشی عمومی مطالعه شدند. در بیماران گروه ترکیب اکسی توسین + کلسیم (20 مورد) 30 واحد اکسی توسین و g1 کلسیم کلراید داخل ml120 سرم سالن نرمال با سرعت ml/min1،در بیماران گروه اکسی توسین (20 مورد) 30 واحد اکسی توسین و در گروه پلاسبو (20 مورد) به همان حجم محلول سالن نرمال طی جراحی انفوزه گردید. تغییرات متغیرهای همودینامیکی و عوارض حین و بعد از عمل ثبت شدند.
یافته ها: تغییرات متغیرهای همودینامیک در مدت مطالعه در بیماران گروه ترکیب اکسی توسین و کلسیم به طور معنی دار کمتر از بیماران دو گروه دیگر بود. میزانخونریزیحین عمل به طور معنیداریدر بیمارانگروهاکسی توسین + کلسیم کمتر از بیماران دو گروه دیگر بود (۰۰۸/۰=p). افت هماتوکریت بعد از عمل در بیماران گروه ترکیبی (۰۰۵/۰=p) و بیماران گروه اکسی توسین (۰۲۸/۰=p) به طور معنی دار کمتر از بیماران گروه پلاسبو بود. در هیچیک از بیماران سه گروه مطالعه اثرات جانبی ناشی از محلول های مطالعه بروز نکرد.