وضعیت اجتماعی اقتصادی تعیین گر پاسخ به درمان در زنان مبتلا به اختلال دوقطبی
Abstract
رابطه ی بین وضعیت اجتماعی و اقتصادی با بیماری های روانی از مسائلی است که از دیرباز مورد توجه پژهشگران بوده است و اختلال دو قطبی نیز ازین قضیه مستثنی نیست. مطالعات قدیمی و جدید در این حوزه نتایج ضد و نقیضی دارند فلذا در این مطالعه به بررسی وضعیت اجتماعی اقتصادی زنان مبتلا به بیماری دو قطبی که تحت درمان سرپایی هستند پرداختیم
مواد و روش ها. بعد از تایید از کمیته منطقه ای اخلاق زیستی پژوهش های انسانی، اهداف مطالعه به ﮐﻠﯿﻪ اﻓﺮاد شرکت کننده که طبق معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند توضیح داده شده و پس از اخذ رضایت آگاهانه, وارد مطالعه شدند. پرسشنامه ی بررسی سطح اجتماعی اقتصادی دکتر صادقی و همکاران و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک توسط دانشجوی صاحب پایانامه که قبلا توسط استاد روانپزشک مشاور آموزش کامل دیده است، برای آن ها تکمیل شد. سپس بر اساس وضعیت پاسخ به درمان در دو گروه طبقه بندی شده . داده ها بعد از ثبت در نرم افزار SPSS نسخه 24 در دو گروه مقایسه شد. تمامی آزمون های آماری در سطح معنی داری 5 درصد انجام شدند.
نتایج. در مطالعه ی حاضر 120 زن مبتلا به اختلال خلقی دو قطبی شرکت کردند که 50 درصد آن ها در گروه سنی 40-50 سال قرار داشتند. میانگین نمره ی YMRS در این بیماران 62/4 ± 37/8 بوده و 2/74 درصد بیماران در رمیشن قرار داشتند اگرچه سن بیماران ارتباط معنی داری با نمره ی YMRS داشت (005/0=P، 254/0=r)، بررسی ارتباط بین متغیر های مربوط به موقعیت اجتماعی اقتصادی خانواده با نمره ی YMRS در مطالعه ی حاضر هیچ ارتباط معنی داری بین این متغیر ها و نمره ی YMRS مشاهده نشد (05/0<P).