بررسی میزان دانش،نگرش و عملکرد دریافت کنندگان خدمات بهداشتی و درمانی نسبت به کودک آزاری در سطح شهر تبریز
Abstract
کودک آزاری به عنوان یک مشکل عمده سلامت عمومی در سیستم مراقبت های بهداشتی در سطح جهانی شناسایی شده است. جنبه های مختلف کودک آزاری، یکی از عوامل تعیین کننده بروز کودک آزاری است.این مطالعه به این دلیل انجام شد که علیرغم گزارشهای فراوان از کودک آزاری، بهویژه در جامعه ما، عوامل خطرزای کودک آزاری و به طور خاص دانش، نگرش و عملکرد والدین در این زمینه به ندرت بررسی شده است.
روش کار و مواد: این مطالعه به روش توصیفی مقطعی اجرا شد. پرسشنامه در زمینه دانش، نگرش و عملکرد در حوزه کودک آزاری توسط محققان ساخته شد. روایی و پایایی آن در این مطالعه ارزیابی گردید. پرسشنامه در بین مراجعین سیزده مرکز بهداشتی انتخاب شده به پرسشنامه الکترونیکی، از تاریخ 2 تا 16 بهمن ماه ۱۴۰۰ (در صورت رضایت آگاهانه برای شرکت در مطالعه) توزیع و توسط 390 نفر تکمیل گردید. با استفاده از روش های آماری نتایج به صورت فراوانی (درصد) و نیز میانگین ± انحراف معیار گزارش شدند.
یافته ها: میانگین درصد دانش درباره ی کودک آزاری در شرکت کنندگان برابر با ۱۷ ± ۵۸ و میانگین درصد نگرش مناسب نسبت به کودک آزاری آنها برابر با ۲۳ ± ۶۴ بود. درصد عملکرد مبتنی بر سناریو به طور میانگین در بین شرکت کنندگان برابر با ۲۹ ± ۵۲ بود. همچنین میانگین عملکرد واقعی در بین شرکت کنندگان برابر با ۲۹ ± ۴۰ و میانگین عملکرد کل در بین شرکت کنندگان برابر با ۲۳ ± ۴۸ بود.