تاثیر پاندمی کووید -19 بر تعداد، وخامت و زمان تعیین تکلیف بیماران مراجعه کننده به اورژانس
Abstract
مردم درمورد محیط ایمن بیمارستان و ریسک کم انتقال SARS-CoV-2 بایستی آگاهی داشته باشند. با این حال، باید در نظر داشت که ترس زیادی وجود دارد که بیماران را از محیط های درمانی دور می کند. هدف از این مطالعه بررسی میزان و علت و شدت بیماری بیماران غیر کرونایی است که در زمان پاندمی کووید به اورژانس مراجعه نموده اند و شاخص های اورژانس در زمان مذکور را ارزیابی نماییم
روش کار: این مطالعه یک مطالعه ی مقطعی – توصیفی – تحلیلی با روش نمونه گیری میدانی از نوع تمام شماری است. بیمارانی که شرایط ورود به مطالعه را داشته اند وارد مطالعه می شوند. تمامی داده ها اعم از سن و جنس و علت مراجعه و شدت بیماری و مدت زمان طول کشیده تا بستری و مدت زمان طول کشیده تا خروج از اورژانس، میزان ترخیص و میزان رضایت شخصی در چک لیست یادداشت گردید. داده ها در 2 مقطع زمانی گذشته، استخراج شد، بیمارانی که طي اول اسفند 98غايت اول مرداد 99و بيماراني كه طي اول اسفند 97لغايت مرداد 98به اورژانس امام رضا، مدنی، الزهرا و سینا مراجعه نموده اند، برای همسان سازی زمانی انتخاب شده است.
نتایج: در این مطالعه در طی 6 ماه دوم سال 1398 که هنوز موج آلودگی با کووید-19 به کشور و شهر تبریز نیامده بود، 68394 بیمار زن و 78867 بیمار مرد مراجعه نموده اند که در طی 6 ماه اول سال 1399، تعداد بیمار زن 40820 و بیمار مرد 57664 مراجعه نموده است که حدود 27574 بیمار زن کمتر مراجعه نموده است و 21203 بیمار مرد کمتر شده است.
در بررسی میزان تعیین تکلیف بیماران در 6 ساعت و خروج بیمار از اورژانس در طی12 ساعت در تمامی ماهها تقریبا برابر بوده و از پاندمی متاثر نگشته است که بیانگر عملکرد صحیح دپارتمان اورژانس علیرغم رخ داد پاندمی می باشد. در مقایسه بین دو دسته بیماران، تعداد بیماران زن مراجعه کننده به اورژانس در زمان پاندمی کووید-19 به شکل معنی داری کاهش یافته است اما تعداد بیماران مراجعه کننده مرد، علیرغم کاهش تعداد مراجعه کننده، تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد. تعیین تکلیف زیر 6 ساعت بیماران و خروج از اورژانس بیماران در زیر 12 ساعت در دو دسته تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد. ترک بیماران با رضایت شخصی به شکل معنی داری کاهش یافته است، در 6 ماه دوم 1398 ترک با رضایت شخصی بیماران به صورت میانگین برابر با 43/16% و در 6 ماه اول این عدد به 63/8 % کاهش یافته است.