پیامد بیماران سکته مغزی با نارسایی کلیه در مقایسه با عملکرد نرمال کلیه
Abstract
میزان شیوع استروک و ناتوانی پس از آن در بیماران CKD با و بدون دیالیز به صورت سیستماتیک بررسی نشده است. همچنین تاثیر سن، جنسیت و سایر کوموربیدیته ها نیز از جمله هیپرتانسیون و دیابت در استروک در بیماران CKD نیز بررسی نشده است. به همین جهت هدف از مطالعه حاضر، تعیین پیامد بیماران سکته مغزی با نارسایی مزمن کلیه در مقایسه با عملکرد نرمال کلیه می باشد.
روش کار: تمامی بیماران مراجعه کننده به اورژانس امام رضا تبریز که در طی سال 1398 و1397 با تشخیص استروک بستری شده اند وارد مطالعه شدند. برای تمامی بیماران متغیرهای دموگرافیک شامل سن، جنسیت، نوع استروک (هموراژیک یا ایسکمیک)، بیماری های زمینه ای، داروهای مصرفی، سابقه استروک قبلی ثبت شد. کراتینین سرم بیماران در ابتدای بستری اندازه گیری گردید. سایر آزمایشات بیماران شامل پروفایل چربی و گلوکوز سرم نیز اندازه گیری شد. سپس برای بیمارانGFR محاسبه شد.
نتایج: در این مطالعه که 349 نفر وارد مطالعه شده اند، میانگین سنی بیماران 77/13 ± 41/70 سال بوده ، میانه سنی 73 سال و در بازه میان چارکی جمعیت سن بین 63 تا 81 سال بود. از این بیماران، 232 بیمار (5/66 %) مرد و 117 بیمار (5/33 %) زن بود. میانه کراتینین بیماران 03/1 میلی گرم در دسی لیتر بوده که در بازه میانچارکی 87/0 تا 30/1 قرار داشت.در ارزیابی GFR بیماران، میانه آن برابر با 69/55 بوده که در بازه میانچارکی برابر با 68/41 تا 21/78 قرار داشت. در بررسی mRS قبل از بروز بیماری در بین بیماران دو گروه، mRS ،قبل از بروز بیماری در گروه با GFR غیرنرمال بالاتر است. در بررسی mRS در آخرین ویزیت در بین بیماران دو گروه، mRS ، در آخرین ویزیت در گروه با GFR غیرنرمال بالاتر است. در بررسی mRS در پیگیری بیمار در بین بیماران دو گروه، mRS، در پیگیری بیمار در گروه با GFR غیرنرمال بسیار بالاتر است