بررسی کارایی رژیم غذایی فاقد گلوتن در درمان سندرم های نفروتیک مقاوم به درمان استروئید
Abstract
سندرم نفروتیک یک بیماری مزمن کلیوی است که خود را با دوره های متناوبی از علائم بالینی همچون ادم، پروتئینوری، کمبود آلبومین و هیپرلیپیدمی نشان می دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی کارایی رژیم غذایی فاقد گلوتن در درمان سندرم های نفروتیک مقاوم به درمان استروئید می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه بر اساس معیار های ورود و خروج مطالعه، تعداد 25 بیمار مبتلا به سندرم نفروتیک مقاوم به درمان با استروئید که حداقل بمدت دو ماه پردنیزولون با دوز 1-2 میلیگرم به ازای گیلوگرم وزن بدن دریافت کرده و پاسخ مناسبی بصورت کاهش پروتئنوری بیش از 50 % نداشتند وارد مطالعه شدند . از بیماران علاوه بر تست های عملکرد کلیوی شامل کراتینین و اوره و البوین سرم و نیزآنالیز ادراری و ادرار 24 ساعته از نظر پروتئین و کراتینین ازمایشات روتین و نیز پروفیل چربی قبل و بعد مداخله به عمل آمد.
یافتهها: در بررسی متغیر های مورد بررسی، درمان تجویز شده باعث کاهش معنی دار پروتئین ادراری بیماران شد که نشان دهنده موفقیت این درمان در این بیماران در کاهش دفع پروتئین در این بیماران می باشد. در بررسی سایر آزمایشات در پیش و پس از درمان بدون گلوتن در بیماران مورد بررسی در هیچکدام از بیماران و در هیچکدام از آزمایشات مورد بررسی تغییر معنی داری در پیش و پس از مداخله رویت نشد.