بررسی اثر مهار اتوفاژی بر بهره¬¬ی فوتوترمال تراپی با نانومیلههای طلا در سلولهای بنیادی سرطان نوروبلاستومای انسانی SH-SY5Y
Abstract
مقدمه: روش فوتوترمال¬تراپی نتایج امیدوار کنندهای در درمان سرطان نشان داده¬ است. با این حال، مکانیسمهای زمینهای که در فوتوترمال¬تراپی منجر به مرگ تومور میشوند یک چالش حل نشده است. بنابراین در این مطالعه اثرات فوتوترمال¬تراپی با نانومیله¬های طلا بر روی سلولهای بنیادی نوروبلاستومای انسانی و مکانیسم¬های مرگ سلولی ناشی از آن را بررسی شد.
مواد و روشها: نانوذرات میلهای طلا به روش بدون دانه سنتز شده، با آلبومین سرم گاوی مورد اصلاح سطحی قرار گرفته و با استفاده از DLS ، UV-Vis spectrophotometry و TEM مشخصه¬یابی شدند. CD133+CSCs با استفاده از روش MACS از رده سلولی نوروبلاستومای انسانی جداسازی شدند. سلولها با نانوذرات GNR-BSA انکوبه شده و تحت تابش لیزر قرار گرفتند تا دمای 43, 46, 49°C به دست آید. میزان بقای CSCs با روش MTT ارزیابی شد. میزان آپوپتوز و نکروز CSCs توسط فلوسایتومتری آنالیز و بررسی شد. همچنین بیان ژنهای مختلف مرتبط با اتوفاژی با استفاده از array PCR اندازهگیری شد. در نهایت، سطح پروتئین P62 و LC3 با استفاده از ELISA سنجش شد.
یافتهها: بر اساس یافتههای ما سنجش MTT کاهش قابل ملاحظهای از بقای CSC در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. در دمای 49°C درصد CSCs آپوپتوتیک، در مقایسه با سلولهای نکروتیک افزایش بیشتری داشت. با افزایش دما به 49°C، کاهش قابل توجهی در سطح LC3 درون سلولی و افزایش سطح P62 یافت شد. بطور مشابهی، توانایی تشکیل کلونی CSCs پس از فوتوترمالتراپی مهار شد. تست array PCR نشان داد که مدالیتهی فوتوترمال CSCs منجر به تغییر در بیان ژنهای مربوط به اتوفاژی و بهبود تنظیم مسیرهای آپوپتوز و اتوفاژی شده است.
نتیجهگیری: این دادهها اثرات کشندگی CSCs مربوط به GNRها و تابش لیزر را با تغییر پاسخ اتوفاژی و آپوپتوزی نشان دادند.