بررسی آگاهی در مورد خطر چاقی و نگرش مرتبط با رژیم غذایی و سلامت و ارتباط آن با شاخص های تن سنجی در زنان باردار مراجعه کننده به کلینیک های سرپایی تخصصی و فوق تخصصی ژنیکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1399
Abstract
نگـرش و باورهای تغذیه ای، عوامل مهمی در پیشگویی رفتار و عملکرد تغذیـه ای بوده و یکی از فاکتورهایی اسـت کـه عـلاوه بـر خـود فـرد، بـر عـادات غـذایی خـانواده و اطرافیان او نیز تاثیر میگذارد. فلذا مطالعه ی حاضر با هدف تعیین آگاهی در مورد خطر چاقی و نگرش مرتبط با رژیم غذایی و سلامت و ارتباط آن با شاخص های تن سنجی در زنان باردار انجام شد.
مواد و روش ها. پس از تصویب پروپوزال، جمع اوری داده ها با استفاده از پرسشنامه انجام گرفت. پژوهشگر با مستقر شدن در کلینیک در بیمارستانهای آموزشی ژنیکولوژی دانشگاه، پرسشنامه ها را به بررسی شوندگان ارائه کرده و از تمام داوطلبین قبل از شروع مطالعه رضایت نامه آگاهانه شرکت در مطالعه گرفته شده و به امضا داوطلب رسید و توصیه شد بررسی شوندگان قبل از تکمیل ان وقت کافی در نظر گیرند و پژوهشگر توضیحات ضروری در تکمیل ان را به ایشان ارائه داد. داده ها بعد از استخراج وارد نرم افزار SPSS شده و آنالیز های مناسب آماری روی آن ها صورت پذیرفت و در تمامی آزمون های آماری سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج. در مجموع 100 زن باردار وارد مطالعه ی ما شدند که میانگین سنی آن ها 38/6 ± 71/30 سال بوده و 36 درصد آن ها تحصیلات در حد لیسانس داشتند. میانگین نمره ی آگاهی در این جمعیت 64/1 ± 19/6 بوده و در 34 درصد شرکت کنندگان در حد کافی بوده است. میانگین نمره ی نگرش این افراد 58/1 ± 12/6 بود. ارتباط معنی داری بین سن و تحصیلات با آگاهی در زمینه خطرات چاقی وجود داشت (001/0>P، 397/0r= و 044/0=P، 202/0=r)